idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Kronik Kitap Dakikalar İçinde Dünya Tarihi - Anında Açıklanan 200 Önemli Tarihi Olay - Dorothy Ail

Dünya tarihinde iz bırakmış olaylar ve bu olayların aktörleri hakkında kısa sürede bilgi edinmek ister misiniz? Öyleyse sizi Dakikalar İçinde Dünya Tarihi-Anında Açıklanan 200 Önemli Tarihi Olay adlı eserle tanıştıralım. Etkili bir dille kaleme alınan eser, her yaş grubuna hitap eden bir popüler bilim kitabı. Gelin, baştan sona merakla okuyacağınızı düşündüğümüz bu popüler bilim kitabının içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Dakikalar İçinde Dünya Tarihi-Anında Açıklanan 200 Önemli Tarihi Olay" adlı kitabı neden okumalısınız?

Dakikalar İçinde Dünya Tarihi-Anında Açıklanan 200 Önemli Tarihi Olay isimli kitapta dünya tarihini şekillendiren 200 önemli olay konu ediliyor. Kitapta Neandertallerden Babillere, Rousseau’dan Fransız Devrimi’ne, İspanyol Gribi’nden Büyük Buhran’a, sivil haklardan Uzay Çağı’na kadar tarihin farklı evrelerine, kişilerine ve olaylarına değiniliyor. Her bir konuya, bir görsel ya da açıklayıcı bir şema eşlik ediyor. Toplam 416 sayfadan oluşan kitap, kolay anlaşılır diliyle okurlarına konuya ilişkin altın değerinde bilgiler aktarıyor. Kitap için seçilen olaylar ve kişiler, insanlık tarihindeki kritik etkisi göz önünde bulundurularak belirleniyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Dakikalar İçinde Dünya Tarihi-Anında Açıklanan 200 Önemli Tarihi Olay kitabının yazarları Tat Wood ve Dorothy Ail’ın Doctor Who isimli televizyon dizisinin referans kitabı olan About Time serisinin yedinci cildini birlikte kaleme aldıklarını biliyor muydunuz? Siyaset bilimi, tarih ve zaman gibi konular üzerine çalışmalar yapan yazarlar; erken yerleşimler ve ilk uygarlıklardan kitle iletişim ve sosyal medya çağına kadar insanlık tarihinin gidişatını şekillendiren 200 büyük olayı, önemli hareketi ve etkili şahsiyeti ele alır. Kısa ama etkili bir dille ele alınan toplam 200 metinden oluşan eser, dünya tarihini öğrenmek isteyenler için giriş kitabı niteliğinde. Orijinal dili İngilizce olan kitabın asıl adı “World History in Minutes: 200 Key Events Explained in an Instant”. Özgün dilinde ilk defa 2015 yılında yayımlanan kitap, Türkiye’de Kronik Kitap etiketiyle ilk kez 2022 yılında okurlara sunulur. Çevirmenliğini Efe Erdal’ın yaptığı kitabın kapak tasarımı Kutan Ural tarafından gerçekleştirilir. Eser; her kitabında din, tarih, ekonomi, felsefe, psikoloji, mitoloji gibi temel bir konunun ele alındığı Dakikalar İçinde serisinde bulunan yapıtlardan biri.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Dakikalar İçinde serisinin şu ana kadar yayımlanmış toplam 8 kitabı bulunuyor. Dakikalar İçinde Dünya Tarihi-Anında Açıklanan 200 Önemli Tarihi Olay kitabını okuduktan sonra dilerseniz serinin bir diğer sürükleyici kitabı olan Dakikalar İçinde Büyük Fikirler-Dünyayı Değiştiren 200 Temel Anlayış adlı esere göz atarak dünyaya yön veren çarpıcı fikirler hakkında bilgi edinebilir ya da Dakikalar İçinde Mitoloji-Dünyanın En Bilinen 200 Çarpıcı Fabl, Destan ve Efsanesi isimli eserle mitlerin rehberliğinde heyecanlı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.