idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)


• Türkiye’de Rusya ile ilgili çok sayıda kitap yazılmış olmasına rağmen bunlar genelde uluslararası ilişkiler, ekonomi, tarih, ticaret ve Türkiye-Rusya ilişkileri gibi konuları irdelemektedirler. Bu kitapta Rusya Federasyonu, bölgesel coğrafya, siyasi coğrafya, turizm coğrafyası, demografi ve jeopolitik açılarından ele alınmış, ayrıca olgu ve olaylara coğrafyacı penceresinden yaklaşılmıştır.


• Rusya; ne bir tanıma, ne bir yargıya, ne bir ideolojiye, ne bir tarihsel kesite, ne bir makaleye veya kitaba sığdırılamayacak kadar büyük, farklı, renkli, karmaşık ve çok boyutlu bir ülkedir. Rusya; zaman, mekân ve mesafe kavramlarının silikleştiği, hatta anlamını yitirdiği bir sınırsızlıklar ülkesidir. Coğrafi boyutların ve arazi uzaklıklarının sonsuzlaştığı bir yerdir. Birey ve toplumların, köylerin ve kentlerin, beşeri eserlerin ve ekosistemlerin biyosferdeki kayboluşudur. Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya Federasyonu, dünyanın en kalabalık nüfuslu dokuzuncu ülkesidir.


• Rusya; soy ve kan bağlarının, siyasi yönetim ve federal idari yapının, etnik ve dinsel kimliklerin yeryüzündeki en karmaşık, en çelişkili portresidir. Kültürel aidiyetlerin, dil ve inançların, insan haklarının ve siyasi özgürlüklerin gezegenimizdeki en göreceli ve en tartışılır olduğu federal devlettir. Sınırları içinde 22 Özerk Cumhuriyet ve 170’ten fazla etnik topluluğu barındıran Rusya, dünyanın en renkli ve en zengin etnokültür yapısına sahip ülkelerinden biridir.


• Rusya; 70 yıllık SSCB döneminde sanat, spor, eğitim, kültür, uzay araştırmaları ve bilim alanında elde ettiği parlak başarıları, maalesef sanayi, ticaret ve teknoloji başarılarıyla pekiştirememiş ve ABD ile giriştiği iktisadi yarışı kaybederek, XX. yüzyılın sonunda devlet bütünlüğünün parçalanması ile siyasi çöküşü kaçınılmaz olmuştur. Bu nedenle Rusya XX. yüzyılın en büyük siyasal hayal kırıklığını yaşatan devleti olmuştur çünkü bir asır içinde hem sosyalizmin kurucusu hem de onun yıkıcısı olmuştur.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.