idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Coğrafya; yeryüzünü, doğayla insan topluluklarının karşılıklı ilişkilerini ve bu ilişkilerden ortaya çıkan doğal, sosyal ve bölgesel gelişim ve yönetim yasalarını inceleyen tek bilimdir. Bu bilimin ufku gittikçe genişlemekte, teorik ve pratik önemi zaman geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle coğrafya biliminin değişik sahalarına, dolayısıyla tarihi süreç içerisinde gelişim aşamalarına olan merak ve ilgi oldukça artmıştır. Bundan dolayı üniversitelerin coğrafya bölümlerinde, gerek lisans derslerinde, gerekse lisansüstü derslerinde Coğrafya’ya Giriş, Coğrafya Geçmiş Kavramlar ve Coğrafyacılar gibi farklı farklı isimler altında, bu bilimin gelişim aşamaları ve coğrafyacılar öğrencilere ders olarak okutulmaktadır.

Aslında sadece coğrafya değil, diğer bilim dallarında da o bilimlerin tarihi süreç içerisinde gelişim aşamaları ve katkıda bulunanları ile birlikte tarihine her zaman büyük önem verilmektedir. Ancak, Türkiye’de sadece coğrafya tarihi ile ilgili ders kitabı veya başka yazılı literatür çok fazla değildir. Bu alandaki bilgiler, farklı farklı kaynaklardan veya farklı amaçlar için yazılmış coğrafya kitaplarından, tarihsel verilerden toplanmaktadır. Bu, coğrafya bölümlerinde okuyanların sistematik bir şekilde bilgi edinmelerini zorlaştırmakta ve hazırlık düzeylerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle yazılan eser, Coğrafya biliminin tarihi gelişim aşamalarını, kronolojik bir sıra takip ederek ve coğrafya biliminin gelişimine katkıda bulunan bilim insanlarını tanıtmak açısından, bir boşluğu doldurmak veya katkıda bulunmak amacını taşımaktadır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.