idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Ren Kitap Yayinevi Çocuklar için Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk

Bilinçli ve ulusal değerlere sahip çıkan nesiller oluşturmak nasıl mümkün olabilir? Bu önemli soruya birçok farklı cevap vermek mümkün ve bu cevaplardan biri; yaşadığı coğrafyanın tarihini, geçmişini bilen çocuklar yetiştirmek olabilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "geleceğimizin teminatı" olarak gördüğü çocukların bilinçli birer yurttaş olabilmeleri için kendi tarihlerini iyi bilmeleri ve yaşananlardan ders çıkarmaları gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihinde gelecek güzel günleri çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli eseri Nutuk, rahatlıkla okuyup anlayabilecekleri şekilde çocuklara sunuluyor. Gelin, Çocuklar İçin Nutuk eserini yakından inceleyelim.

 

"Çocuklar İçin Nutuk" adlı kitabı neden okumalısınız?

Cumhuriyet Halk Fırkası umumi reisi Gazi Mustafa Kemal'in 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında yaptığı; 1919'dan 1927'ye kadar devam eden, kendisinin ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği faaliyetleri özetleyen konuşmasının metni Nutuk eserini oluşturuyor. Orijinal hâli yaklaşık 900 sayfadan oluşan eser, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi kaynağı olma niteliği taşıyor. Bu eşsiz eser, Atatürk'ün tarihçi kimliğini ortaya koyması açısından da büyük öneme sahip. Ren Kitap tarafından çocukların anlayabileceği şekilde sadeleştirilen eserde her konu başlığı bir sayfada özetleniyor ve çizimlerle süslenerek daha dikkat çekici bir hâl alıyor. Çocuklar İçin Nutuk; miniklerin anlayabileceği şekilde sadeleştirilmiş hâliyle her çocuğun kitaplığında yer alması gereken, son derece önemli bir eser niteliği taşıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Nutuk, tarihi olayları belgelerle inceleyerek yazan bir tarihçi tarafından kaleme alınan bir eser değil tüm bu olayları yaşayan ve tarihin akışında önemli bir etkiye sahip olan Ulu Önder tarafından hazırlanan son derece özel bir kaynak. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a adım atmasıyla başlayan ve Cumhuriyet'in ilanına dek yaşanan gelişmeler, olayların kahramanı tarafından tüm ayrıntılarıyla kaleme alınmış ve gelecek nesillere aktarılmak üzere miras bırakılmış önemli bir eser. Geleceğimizin teminatı olan çocukların Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yaşadıklarını, çektikleri sıkıntıları, her şeye rağmen bitmeyen bir mücadeleyi ve bağımsızlığın hangi şartlarda elde edildiğini anlayabilmeleri; geleceklerine sahip çıkabilmeleri ve bilinçli birer yurttaş olabilmeleri için bu eser önemli bir misyon yüklenir. Ren Kitap, Nutuk'un 144 sayfalık sadeleştirilmiş versiyonu ile çocukların ilgiyle okuyabileceği eşsiz bir eser sunar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Bu eseri okuduktan sonra Çocuklar İçin Cumhuriyet ve Çocuklar İçin Atatürk Seti kitaplarına da bakabilirsiniz. Ayrıca Ren Kitap tarafından yayımlanan çocuk klasikleri serisinin Küçük Prens, Küçük Kara Balık ve Robinson Crusoe eserlerine göz atabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.