idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

“Çırak Çıktı Çocukluğum” kitabında yazar, şair Refik Durbaş kendi çocukluğuna doğru bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk biraz hüzünlü, biraz özlem dolu. Yetişkinler çocukluklarını genellikle buruk bir gülümsemeyle hatırlarlar. Mutlu hatıralar biriktirmiş olsalar da artık çocuk olamadıkları için üzgündürler. Yazarın çocukluğuna dair şiirleri okuyunca eskiden birçok şeyin farklı olduğunu düşünebilirsin. Ancak duyguların varlığı değişmez; çocukluğa özlem bitmez. Sevinçler olduğu kadar hüzünler de bize aittir. Kitapta sevinci ve çocukluğunu yaşayamamış çocuklar daha fazla. Berk Öztürk bu duyguları ayna gibi yansıtıyor resimlerinde.


Şiir Okulu’nun çocukla ilgili odaları giriş katında yer alır. Bu odaların biri de Sevinci Eksik Şiir Odası’dır. Her şair sevinci eksik şiir yazmaya cesaret edemez.


Refik Durbaş en çok sevinci eksik şiir yazmış, çocuklarımızın yüzlerini umuda ve barışa çevirmiş öncü bir şairimizdir. Sokaklarda simit satan, tamirci olarak çalışan, berber çıraklığı yapan, ayakkabı boyayan ve gazoz satan çocuklar için şiir yazmak kolay değildir. Elinizdeki kitap bu yönüyle Hakları Çalınmış Çocukların Şiir Atlası olarak da okunabilir.


Çırak Çıktı Çocukluğum kitabındaki şiirleri okuyarak yakın çevrenizdeki arkadaşlarınızın sorunlarıyla ilgilenmeye yönelirseniz bu şiirler sevinci çoğaltan çocuk ödevlerine dönüşebilir. Çocukluğumla yaşıt olmak isterdim, diyebilmiş bir şairin bu şiirleri yazma amacı da böylece gerçekleşmiş olur. Refik Durbaş’ın Şiir Okulu’ndaki bütün kitapları okumanız dileğiyle.


 


-Mustafa Ruhi Şirin-


 


(Tanıtım Bülteninden)


 


 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Refik Durbaş
Çizer:Berk Öztürk

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.