idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İsmail Özmel, seksenaltı yıllık bilgi birikiminin ve hayat tecrübesinin sonucu olarak eleştirel bir bakışla kaleme aldığı “Medeniyetler Çatışması mı” kitabını yayımladıktan sonra aynı düşünceyle ikinci kitap olan “Çıkış Yolu”nu kaleme almıştır. Bu serinin üçüncü kitabını da İsmail Özmel’den sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isterim.
 
“Medeniyetler Çatışması mı” adlı eserinde bilgi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş düşünür Samuel Huntington’un değişen dünyada ekonomiler ve ideolojiler yerine medeniyetleri işaret ettiği tezine çeşitli güncel örneklerle eleştirel bir bakış getirerek yorumlamıştır.
 
Bu serinin ikinci kitabı olan “Çıkış Yolu”nda ise hem Samuel Huntington’un hem de Francıs Fukuyama’nın düşüncelerinden ve tezlerinden hareketle eleştiri ve yorumlamalar getirmiştir. İki düşünürün fikirlerine bazen katıldığı bazen de katılmadığı hatta ara ara bu düşünürlerin fikirlerine şiddetli eleştiri getirdiği eserde görülmektedir. İsmail Özmel, yıllardır gözlemlediği iktidarın kusur ve eksiklerini, kendine göre yanlışlarını dile getirmeye çalışmış, günlük olayların etkilerini, sebep ve sonuçlarını görmüş ve yorumlamıştır. Bu eleştiri ve yorumlamayı yaparken İsmail Özmel’in hem hukukçu hem edebiyatçı hem düşünür hem de siyasi kimliğini koruduğu görülmektedir.
 
Her bireyin zevkle okuyup ele alınan konular üzerinde düşüneceği bir eser olan “Çıkış Yolu” adlı kitap, eleştirel bir bakışla değerlendirilen, medeniyetler çatışması ve tarihin sonu ve son insan kurguları hâlâ güncelliğini koruyan projeler olduğunu okuyucuya hatırlatacak bir özelliğe sahiptir. Dolayısıyla okuyucu bu özelliği göz önünde bulundurarak okuyacak ve yazarın yılların birikiminden damıtılan yorumlamalarını özümseyecektir.
 
Sonuç olarak Türkiye’nin güncel mesellerini Samuel Huntington ve Francıs Fukuyama’nın düşüncelerinden ve tezlerinden hareketle eleştirel bir bakışla düşünce süzgecinden geçirerek yorumlar getiren İsmail Özmel’i “Çıkış Yolu”nu gösterdiği için kutluyor, yeni eserlerini okumak okumayı umut ediyorum…
 
Prof. Dr. Nedim Bakırcı

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.