Cevat Rifat Bey'in Birinci Dünya Savaşı ve Mütareke Dönemi Anıları

Cevat Rifat Bey'in Birinci Dünya Savaşı ve Mütareke Dönemi Anıları Celil Bozkurt

Sepette İndirim
1.385,70 TL1.490,00 TL

İlgilenebileceğiniz Ürünler

placeholder-logo
Bir Dinozorun Anıları - Yapı Kredi Yayınları - Image 1

Yapı Kredi Yayınları Bir Dinozorun Anıları - Yapı Kredi Yayınları

22
254,50 TL%4
245,50 TL
Sepette 238,13 TL
placeholder-logo
Bir Türk Ailesinin Öyküsü - Everest Yayınları - Image 1

Everest Yayınları Bir Türk Ailesinin Öyküsü - Everest Yayınları

7
363,76 TL
Sepette 309,20 TL
placeholder-logo
Harita Metod Defteri - Metis Yayınları - Image 1

Metis Yayınları Harita Metod Defteri - Metis Yayınları

9
361,29 TL
Sepette 307,10 TL
placeholder-logo
Dindar Bir Doktor Hanım - Timaş Yayınları - Image 1

Timaş Yayınları Dindar Bir Doktor Hanım - Timaş Yayınları

4
282,82 TL
Sepette 240,40 TL
placeholder-logo
Kor Kitap Sırlarım İpte Asılı Kaldı Balım - Kor Kitap - Image 1

Kor Kitap Kor Kitap Sırlarım İpte Asılı Kaldı Balım - Kor Kitap

324,50 TL%3
314,00 TL
Sepette 304,58 TL
placeholder-logo
Şakir Paşa Ailesi - Doğan Kitap - Image 1

Doğan Kitap Şakir Paşa Ailesi - Doğan Kitap

5
263,94 TL
Sepette 224,35 TL
placeholder-logo
Anne Kafamda Bit Var - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Anne Kafamda Bit Var - Can Yayınları

11
270,00 TL
Sepette 216,00 TL
placeholder-logo
Mor Salkımlı Ev - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Mor Salkımlı Ev - Can Yayınları

2
336,96 TL
Sepette 286,42 TL
placeholder-logo
... Ve İhtilal - Doğan Kitap - Image 1

Doğan Kitap ... Ve İhtilal - Doğan Kitap

7
350,55 TL
Sepette 297,97 TL
placeholder-logo
Acı Yoruldu: Kara Sabah 6 Şubat 2023 04:17 - Alfa Yayıncılık - Image 1

Alfa Yayıncılık Acı Yoruldu: Kara Sabah 6 Şubat 2023 04:17 - Alfa Yayıncılık

18
195,00 TL
Sepette 122,85 TL
placeholder-logo
Bir Dinozorun Gezileri - Yapı Kredi Yayınları - Image 1

Yapı Kredi Yayınları Bir Dinozorun Gezileri - Yapı Kredi Yayınları

5
182,00 TL
Sepette 169,26 TL
placeholder-logo
Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları - İş Bankası Kültür Yayınları - Image 1

İş Bankası Kültür Yayınları Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları - İş Bankası Kültür Yayınları

5
235,00 TL
Sepette 218,55 TL
placeholder-logo
Barut - Kırmızı Kedi Yayınevi - Image 1

Kırmızı Kedi Yayınevi Barut - Kırmızı Kedi Yayınevi

405,42 TL%13
353,41 TL
Sepette 300,40 TL
placeholder-logo
Çarıklı Bir Monşer'in Hatıraları - İmge Kitabevi - Image 1

İmge Kitabevi Çarıklı Bir Monşer'in Hatıraları - İmge Kitabevi

1
523,70 TL%3
505,73 TL
Sepette 490,56 TL
placeholder-logo
Gerçek Hesap Bu! - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Gerçek Hesap Bu! - Can Yayınları

4
233,58 TL
Sepette 198,54 TL
placeholder-logo
Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek - Can Yayınları

14
359,94 TL
Sepette 305,95 TL
placeholder-logo
Everest Yayınları Defterler - Everest Yayınları - Image 1

Everest Yayınları Everest Yayınları Defterler - Everest Yayınları

6
497,78 TL
Sepette 423,11 TL
placeholder-logo
İstanbul - Hatıralar ve Şehir - Yapı Kredi Yayınları - Image 1

Yapı Kredi Yayınları İstanbul - Hatıralar ve Şehir - Yapı Kredi Yayınları

8
438,23 TL
Sepette 372,50 TL
placeholder-logo
Bir Deniz Masalı: De-Finin Günlüğü - Tilki Kitap - Image 1

Tilki Kitap Bir Deniz Masalı: De-Finin Günlüğü - Tilki Kitap

18
205,70 TL%4
198,26 TL
Sepette 192,31 TL
placeholder-logo
Annem  Belkıs - İletişim Yayınları - Image 1

İletişim Yayınları Annem Belkıs - İletişim Yayınları

4
288,69 TL
Sepette 245,39 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap

Cevat Rifat Bey (Atilhan), Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadeleye katıldı. I. Balkan Savaşı’nda Edirne müdafaasında gösterdiği kahramanlık ve cesaret Bulgarlar tarafından bile takdir edildi ve esir tutulduğu Sofya’da kendisine “Bulgar İmtiyaz Madalyası” takdim edildi. I. Dünya Savaşı’nda Filistin-Suriye Cephesi’nde bulundu ve Mersinli Cemal Paşa’nın yaverliğini yaptı. Birinci ve İkinci Gazze savaşlarına katıldı. İkinci Gazze Meydan Savaşı’nda üç yüz elli kişilik müstakil bir müfreze ile İngiliz ordusuna yaptığı taarruzla savaşın Türkler lehine gelişmesinde büyük rol oynadı. 1916’da Yahudiler tarafından kurulan ve Filistin Cephesi’nde İngilizlere istihbarat sağlayan NİLİ adlı casusluk teşkilatını deşifre ederek çökertilmesini sağladı. Mütareke döneminde Mersinli Cemal Paşa tarafından Konya’da gerçekleştirilen Milli Mücadele faaliyetlerine katıldı. Mersinli Cemal Paşa’nın Ali Rıza Paşa hükümetinde Harbiye nazırı olmasıyla birlikte kendisinin yaverliğini üstlendi. Milli Mücadele’de Mustafa Kemal Paşa’nın tensibiyle Bartın ve Havalisi Komutanlığı’na getirildi ve Fransızlara karşı mücadele etti.  Büyük Millet Meclisi’nin 5 Nisan 1925 tarihli 1. celsesinde alınan kararla kendisine 1510 Numaralı takdirname ile 11 Mart 1928 tarihli ve S17142 numaralı İstiklal Madalyası verildi. 17 Ekim 1925 tarihli dilekçesiyle ordudan yüzbaşı rütbesiyle emekli oldu.

Kısa süren bir ticari hayattan sonra basın hayatına atıldı. Türk basınının en üretken isimlerinden oldu. İslam, Yahudilik ve Masonluğu konu edinen 150’ye yakın kitap ve broşürü ile yüzlerce makalesi yayımlandı.

 1933 yılında Nazi Almanya’sını ziyaret etti ve Hitler’le tanıştı. 1934’te Münih’te toplanan Siyonist, Komünist ve Farmason Düşmanları Kongresi’ne katıldı. Kongrenin başkanlığını yürüttü. Siyonizm'le mücadele eden evrensel bir teşkilatın Türkiye temsilciliğini üstlendi.

1940’da İstanbul’da Rami Kışlası’nda ihtiyat subayı olarak görevli bulunduğu bir sırada, Nazilerce desteklenen bir hükümet darbesi yapacağı suçlamasıyla tutuklandı. 11 aylık bir mahkûmiyetin ardından beraat etti.

1948’de başlayan Arap-İsrail Savaşı’nda emekli Türk subaylarından oluşan 300 kişilik bir gönüllü birliğini Arap saflarında savaşmak üzere Filistin’e gönderdi. Filistin ulusal hareketinin kurucusu Hacı Emin el Hüseyni’nin Filistin davasında baş destekçisi oldu.

1952’de Vatan gazetesi başyazarı Ahmet Emin Yalman’ın Malatya’da vurulmasının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. 18 aylık bir yargılamadan sonra beraat etti.

Demokratik hayatın ilk muhalefet partisi olan Milli Kalkınma Partisi’nin Nuri Demirağ ve Hüseyin Avni Ulaşla birlikte üç kurucusundan biri oldu. 1947’de Türk Muhafazakâr Partisi’ni kurdu. Necip Fazıl Kısakürek tarafından kurulan Büyük Doğu Cemiyeti’nin genel başkan yardımcılığını üstlendi. 1951’de kurduğu İslam Demokrat Partisi’yle Türkiye’de İslamcı siyasetin mimarı oldu. 1964’te Somali’nin başkenti Mogadişu’da toplanan Altıncı Dünya İslam Kongresi’ne katıldı ve kongrenin İcra Komitesi Başkanlığına getirildi. 

Amerikan basını tarafından “Ortadoğu’nun Hitleri” olarak tanımlandı. Yakın dönem Türk fikir hayatını derinden etkiledi. Milliyetçi ve İslamcı düşüncenin formasyonuna katkı sağladı ve sağın önemli ideologlarından birisi oldu.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

1.490,00 TLSepette İndirim
1.385,70 TL