idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (5)
  • Soru ve Cevap (0)

Nazi Almanyası’nın meşhur Propaganda Bakanı, Adolf Hitler’in sağ kolu ve yakın dostu olan birinin ağzından Nazilerin ortaya çıkış hikâyesini okumak ister miydiniz? Dünya tarihinde kara propagandayı Goebbels kadar iyi kullanan ve halk kitlelerini peşinden sürüklemesini bu denli iyi bilen çok az kişi mevcut. Führer’i nasıl yarattığını ve propaganda yöntemlerine ek olarak nasyonal sosyalizmin ortaya çıkış hikâyesini birinci ağızdan okuyacağınız Büyük Yalanlar, dönemin ruhunu anlamak adına önemli bir eser. Eğer, Nazi Almanyası’nın doğuş hikâyesini ve Goebbels’in akılalmaz propaganda yöntemlerini merak ediyorsanız gelin, Büyük Yalanlar adlı kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Büyük Yalanlar" adlı kitabı neden okumalısınız?

Joseph Goebbels’in İkinci Dünya Savaşı sürerken kaleme aldığı makalelerin derlemesinden oluşan Büyük Yalanlar adlı kitap, 480 sayfadan oluşuyor. Goebbels’in neden propaganda konusunda başarılı biri olduğunu göreceğiniz kitapta Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi altında toplanan Nazilerin işçi sınıfını arkasına alarak ve onlara büyük vaatler vererek Almanya’nın başına geçiş serüvenine değiniliyor. Nazilerin Yahudilere karşı neden antisemitist bir tavır sergilediklerini de anlatan Goebbels, Marksist literatürde işçi sınıfını tanımlamak için kullanılan "proletarya" ifadesine neden karşı olduğunu da anlatıyor. Buradan hareketle Goebbels; Marksizm'i, sosyalizm karşıtı bir hareket olarak tanımlıyor. Nazilerin tüm bir ulusu antisemitizm ve Alman ırkının üstünlüğü konusunda nasıl ikna ettiğini hayretlerle okuyacağınız bu eser, yalnızca Nazi Almanyası’nın propaganda yöntemlerini anlamak için değil herhangi bir devletin halkını nasıl kandırabileceğini göstermesi açısından da önemli bir eser.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Nazi Almanyası’nın Propaganda Bakanı olan Goebbels, her ne kadar antisemist biri olsa da doktora tezinin danışmanlığını Yahudi edebiyat tarihçisi Friedrich Gundolf’un yapmasını ister. Fakat Friedrich Gundolf ise artık öğretmenlik yapmaması sebebiyle onu yine Yahudi olan Max Freiherr von Waldberg’e yönlendirir ve Goebbels, Waldberg’in danışmanlığı altında tezini yazar. Hocalarının Yahudi olmasını önemsemeyen Goebbels, bir süre sonra antisemitizmin en önemli savunucularından biri olur. Goebbels’in düşünce yapısını tüm detaylarıyla anlayacağınız Büyük Yalanlar adlı kitap, Türkiye’de Duygu Bolut’un çevirisiyle Zeplin Kitap tarafından basılarak okuyucuyla buluşturulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Eğer Goebbels’in Büyük Yalanlar adlı kitabı ilginizi çektiyse ve Goebbels hakkında daha fazla bilgilenmek isterseniz hatıralarını kaleme aldığı Goebbels’in Hatıraları adlı kitaba göz gezdirebilir; Nazi Almanyası’nın Yahudiler konusundaki politikaları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz Saul Friedlander’ın Nazi Almanyası ve Yahudiler Cilt 1 adlı kitabını okuyabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.