idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Hisse senedi almak ve onun değer kazanmasını beklemek, değer kaybettiğinde yatırdığınız paranın eksilere düştüğünü görmek ya da hisseler değer kazanmaya başladığında hesap hareketlerinizdeki olumlu gidişe bakıp heyecan duymak... İşte borsa yatırımcısının yaşadığı genellikle bunlar! Peki, siz risk almayı seviyor musunuz? İşte ünlü borsa yatırımcısı Peter Lynch, Borsayı Yenmek adlı kitabında sizi bu konularda bilgilendiriyor. Gelin, borsa yatırımlarınız için size rehberlik edecek bu kitabı yakından inceleyelim.

 

"Borsayı Yenmek" adlı kitabı neden okumalısınız?

Birikimlerinizi altın, döviz, gayrimenkul alımı gibi farklı araçlarla değerlendirebilirsiniz fakat kimi zaman bunların hepsinden daha fazla kazandıran bir yatırım aracı var: Borsa! Paranızı değerlendirebileceğiniz mecraların içinde borsa, önemli bir yer tutuyor. Fakat iyi kazanmak için öncelikle borsa hakkında bilgi sahibi olmak, hisse senedi alımının mantığını öğrenmek şart! Doğru zamanda doğru hisselere oynamak; gerektiğinde kâğıtları elden çıkarmak veya yeni hisse senetleri almak için bir rehbere ihtiyacınız oluyor. İşte, Peter Lynch tüm dünyada ilgiyle karşılanan Borsayı Yenmek isimli kitabında size bu yol gösterici bilgileri sunuyor. Küçük büyük tüm yatırımcıların borsaya girmeden önce okuması gereken kitap; ilham verici bilgi ve örnekler içeriyor. Kendi tecrübelerini ve gözlemlerini aktaran yazar; kitapta borsayla ilgili olumlu olumsuz tüm olasılıkları ortaya koyuyor. Yazar kendi fon yönetimini, borsada aldığı önemli kararları, piyasaya bakış açısını içtenlikle paylaşıyor. Yeni yatırımcılara veya ekonomiyle ilgili alanlarda kendini geliştirmek isteyen işletmecilere gerçek hayattan önemli bir örnek oluyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Borsayı yenmenizi sağlayacak eseri kaleme alan yazarın oldukça ünlü bir fon yöneticisi olduğunu biliyor muydunuz? Amerikalı yazar Peter Lynch, 1978 ve 1990 döneminde borsadan oldukça kazançlı bir getiri elde eder. Magellan Fonu üzerinde çalışırken yıllık olarak ortalama %29'dan fazla kazanır. Lynch, 1990 yılı itibarıyla fonlarının değerini 14 milyar dolara ulaştırır. Oysa ilk başladığında sadece 20 milyon dolarlık fona sahipti! Yazar, Borsayı Yenmek adlı kitapta işte bu kazancı nasıl elde ettiğini, borsada doğru atılımların nasıl yapılacağını açıklar. John Rothchild ile birlikte hazırladığı kitap, Beating the Street orijinal adıyla 1994 yılında basılır. Şehnaz Tahir çevirisiyle Türkçe olarak hazırlanan eser Scala Yayıncılık tarafından 2016 yılında 372 sayfa olarak yayımlanır. Kitabın orijinal kapağında olduğu gibi Türkçe baskısında da yazarın fotoğrafı yer alır. Borsaya giriş bileti için Lynch'in eserine mutlaka göz atmalısınız!

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Yazarın bu kitabı ilginizi çektiyse yine Jhon Rothchild ile birlikte hazırladıkları Borsa'da Tek Başına adlı kitabı da inceleyebilirsiniz. Yatırım araçlarını yakından tanımak için Yatırım El Kitabı adlı eseri de edinebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Peter Lynch
Çevirmen:Şehnaz Tahir

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.