idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (3)
  • Soru ve Cevap (0)

Yüzyıllar öncesinde yazılmış fakat bugün bile heyecanını koruyan bir tiyatro oyunu okumak ister misiniz? William Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı romantik komedi oyunu; günümüzde aynı heyecanı koruyan konusu ve eşsiz anlatımıyla sizi kendine hayran bırakmaya hazır. Şaheserlerin yazarı Shakespeare bu oyununda; kavuşamayan âşıklara ve aşk üçgenlerine yer vererek dönemin ahlak yapısının, evlilik kurumunun ve kadın-erkek ilişkilerinin gerçek yüzünü aydınlatıyor. Gelin, yüzyıllara meydan okuyan bu eşsiz esere daha yakından bakalım.

 

"Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı kitabı neden okumalısınız?

Tiyatro türünde kaleme alınan Bir Yaz Gecesi Rüyası; karakterin aklından geçenleri, hislerini ve davranışlarını da kafanızda canlandırmanızı sağlayacak betimlemelere bolca yer veriyor. Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunda toplamda 112 sayfadan oluşan keyifli bir okuma deneyimi sizi bekliyor. Oyunda, Kral Theseus ve Hippolyta'nın evlilik hazırlığında olduğu görülüyor. Düğünlerin, evlilik kararlarının çokça işlendiği oyun; evlilik anlaşmalarının bozulması durumunda büyük cezaların yaşandığı bir dönemde geçiyor. Düğün telaşı devam ederken Hermia, babasına Lysander ile evlenmek istediğini söylüyor; fakat babası onu başkasıyla evlendirmek istiyor. Babasının uygun gördüğü damat adayı Demetrius'a ise arkadaşı Helena âşık ve ilişkiler tam da bu noktada karmaşık hâle geliyor. Hermia, aşkı Lysander ile kaçmaya karar veriyor. Periler; Helena'nın aşk acısına acıyor ve sevenlerin birbirine kavuşması için bir iksir hazırlıyor. Eserde işlenen her detay mizahi bir üslupla kaleme alınarak eşsiz bir okuma deneyimi sunuyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunu Antik Yunan'a ait detayların sıklıkla yer bulduğu bir eser olarak kaleme alınır. William Shakespeare; yaşadığı dönemde kraliyetin sanatçısı olarak oyunlarını kraliyet ailesinin ve diğer asillerin beğenisi adına yazar. Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunu da Kraliçe Elizabeth'in düğün eğlencesinde sahnelemek adına kaleme alınır. İlk kez 1605 yılında sahneye taşınan oyun, pek çok ülkede sahnelenir. Kitap baskıları da aynı şekilde dünya çapında birçok dile çevrilir. 2012 yılında Özdemir Nutku çevirisi ile Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Hasan Âli Yücel Klasikleri içinde yerini alan eser, 112 sayfadan oluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

William Shakespeare'in bugün bile heyecanla okunan ve sahnelenen tiyatro oyunu Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı eserini beğendiyseniz sizi bekleyen sayısız oyunu daha bulunuyor. Yanlışlıklar KomedyasıNasıl Hoşunuza GiderseYeter ki Sonu İyi Bitsin ve Veronalı İki Soylu Delikanlı adlı kitaplarına da göz atarak şaheser niteliğinde olan tiyatro oyunlarıyla Shakespeare'in kalemini okumaya devam edebilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:William Shakespeare
Çevirmen:Özdemir Nutku

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.