idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (5)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (93)
  • Soru ve Cevap (1)

Bir İdam Mahkumunun Son Günü - Hasan Ali Yücel Klasikleri

Sizce idam hükmü giyen bir insanın son günlerinin, saatlerinin ve dakikalarının tarifi mümkün olabilir mi? Dünya çapında büyük üne sahip Fransız şair ve yazar Victor Hugo, "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" adlı eserinde bu konuyu ustalıkla işliyor. Gelin, yazarın idam cezasına karşı tepki olarak yazdığı eserin içeriğine biraz değinelim.

"Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" adlı kitabı neden okumalısınız?

Victor Hugo'nun kaleme aldığı "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü", 132 sayfadan oluşan kısa bir roman. Çarpıcı konusuyla okurun üzerinde derin bir etki bırakan romanın başkahramanı, adı belirtilmeyen bir idam mahkûmu. Eserde çaresizce idam edilmeyi bekleyen başkahramana papazlar, gardiyanlar, jandarmalar ve diğer mahkûmlar eşlik ediyor. Birinci tekil şahsın ağzından yazılan roman, anbean tutulan bir günlük niteliği taşıyor. Siz de yazarın akıcı anlatımı sayesinde bir çırpıda okuyacağınız eserle bir idam mahkûmunun son anlarında nasıl düşüncelerle boğuştuğuna şahit olabilir, idam cezasının insanlık dışı olup olmadığı hakkında düşünebilirsiniz.

Bunları biliyor muydunuz?

Victor Hugo'nun "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" adlı eserini idam cezasının insanlık dışı olduğunu göstermek amacıyla yazdığını ve eserin ilk olarak yazarın adı yer almadan yayımlandığını biliyor muydunuz? Yazar, eserinin halk tarafından anlaşılıp anlaşılmayacağı konusunda tereddüt duyduğu için romanında bütün düşüncelerini açıkça yazıya dökmekten çekinir. Bu nedenle ilk baskıda yazarın adı yerine eserin kaleme alınış nedeninin iki türlü anlaşılabileceğini belirten kısa bir yazı bulunur. Böylece eser ilk kez 1829 yılında özgün dili Fransızca olarak ve orijinal adı "Le Dernier Jour D'un Condamné" ile yayımlanır. Yıllar boyunca pek çok çevirmen tarafından Türkçeleştirilen ve çeşitli yayınevleri tarafından basılarak Türkiye'deki okurlarla buluşturur. Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi'nde yer alan eser, 2013 yılında Volkan Yalçıntoklu çevirisiyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından da yayımlanır. Dünya çapında büyük yankı uyandıran çarpıcı roman, beyaz perdeye de uyarlanır. Asırlara meydan okuyan bu ölümsüz eseri bir de izleyici gözüyle değerlendirmek isterseniz Jean-Michel Mongrédien yönetmenliğinde çekilen ve 1985 yılında gösterime giren Fransa yapımlı "Le Dernier Jour D'un Condamné" (IMDb: 7.7) filmini izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1885 yılında hayata gözlerini yuman Victor Hugo'nun romantizm akımını temsil eden pek çok eseri bulunur. "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" adlı romanı sevdiyseniz yazarın "Sefiller" isimli romanını ve yine Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi'nde yer alan "Notre Dame'ın Kamburu", "Deniz İşçileri", "Nişanlıya Mektuplar" adlı diğer eserlerini okuyabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Victor Hugo
Çevirmen:Volkan Yalçıntoklu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.