idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (21)
  • Soru ve Cevap (0)

Avustralya’da, Aborjinlerle birlikte yaşamak nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Bir Çift Yürek, kurulu düzen içerisinde yaşayıp giden Amerikalı bir kadının, bir gün kendisini Aborjin kabilelerinin arasında bulmasıyla başlayan hikâye, yazarın bir nevi kendisini bulma hikâyesine dönüşüyor. Hikâye ilerledikçe insanlığa dair fikirlerinizin tamamen değişeceği bu kitap, okuyucunun zihninde yeni pencereler açmayı vadediyor. Yazarın “gerçek insanlar” olarak nitelediği Aborjin halkının arasına karışmış sıradan bir insanın hikâyesini merak ediyorsanız gelin, Bir Çift Yürek adlı kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Bir Çift Yürek" adlı kitabı neden okumalısınız?

Marlo Morgan’ın 246 sayfadan oluşan anı türündeki bu kitabı; tuvalet kâğıtlarının sertliğinden bile şikayet eden bir kadının, ilkel şartlarda yaşayan bir kabilenin arasına düşmesini ve geçirdiği değişimi konu alıyor. Kitabın ana karakteri olan Marlo Morgan, Aborjin halkının dört ay süren ve çölü boydan boya geçtikleri uzun yürüyüşlerine katılıyor ve bu dört aylık süreç hayatını tamamen değiştiriyor. İlk günden itibaren çöl ikliminde yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken, bir yandan da Aborjin halkını tanımaya başlıyor. Onları tanıdıkça ne kadar alçak gönüllü ve şefkatli insanlar olduğunu, insan ruhuna ne kadar önem verdiklerini, doğa ile olan dostane ilişkilerini ve şifa yöntemlerini gözlemliyor. Aborjinleri tanıdıkça kendi materyalist kültürünü sorgulamaya başlıyor. Bu ilkel şartlarda yaşayan insanlar, Batı medeniyetinde her şeye fazlasıyla sahip olan insanlardan daha mı mutlu? Aborjinleri “gerçek insanlar” olarak tanımlayan Morgan, hayranlıkla Aborjin halkını takip ediyor. Ne kadar vakit geçirirse hayranlığı da o kadar artıyor ve Aborjinler gibi yaşamayı yani, gerçek insan olmayı öğrenmeye çalışıyor. Kitabı okurken anlatılanların gerçek mi yoksa kurgu mu olduğuna karar veremeyeceğiniz bu eser, kendinize bambaşka bir perspektiften bakmanızı sağlıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Amerikalı yazar Marlo Morgan tarafından ilk kez 1990 yılında yayımlanan Bir Çift Yürek, piyasaya çıktıktan hemen sonra dünyada çok satanlar listesini girer ve toplumda tartışmalara neden olur. Tartışmanın konusu ise kitapta anlatılanların gerçek mi yoksa kurgu mu olduğu üzerine yoğunlaşır. Marlo Morgan, 1996 yılında Aborjinlerin yoğun baskıları sonucu kitapta anlatılan hikâyenin kurgu olduğunu kabul eder. Aslında bir sağlık çalışanı olan Morgan, Avustralya'da kaldığı yıllarda Aborjinlerden çok etkilenmiş olduğu için böyle bir kitabı kaleme alma ihtiyacı duyar. Bir Çift Yürek, Türkiye’de Eren Cendey’in çevirisiyle Klan Yayınları tarafından basılarak okuyucu ile buluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Eğer Marlo Morgan’ın Bir Çift Yürek adlı kitabını sevdiyseniz ve Aborjinler hakkında detaylı bilgiler edinmek isterseniz, Daisy Bates’in Aborjin Masalları adlı kitabını veya Hikmet Uğurlu’nun derlediği Avustralya Yerlileri Aborjinlerin Yaratılış Söylenceleri adlı eserini okuyabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Marlo Morgan
Çevirmen:Eren Cendey

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.