idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (14)
  • Soru ve Cevap (0)

Bir hisse üzerinde nasıl oynamalar yapılacağını ve borsa üzerinden nasıl güç sahibi olunacağını öğrenmek ister misiniz? Edvin Lefevre, Bir Borsa Spekülatörünün Anıları adlı kitabında Jesse Livermore’un hayatı üzerinden borsanın işleyişini anlatıyor. Karmaşık borsa piyasalarını oldukça sade ve akıcı bir dille anlatan yazar, kitabı her ne kadar anı türünde yazmış olsa da karşınıza âdeta bir roman çıkartıyor. Borsa ile ilgilenmeyen kişilerin bile ilgisini çekebilecek nitelikte olan Bir Borsa Spekülatörünün Anıları kitabını merak ettiyseniz gelin, kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Bir Borsa Spekülatörünün Anıları" adlı kitabı neden okumalısınız?

Borsayla ilgilenmeye yeni başlayanlar için bir rehber niteliğinde olan Bir Borsa Spekülatörünün Anıları, Jesse Livermore’un borsa ile tanışmasından usta bir borsacı olana kadarki süreci tüm hatlarıyla okura sunuyor. Livermore’un borsa ile tanışma hikâyesi, henüz ortaokuldayken bir kurumda borsadaki fiyatları tahtaya yazmak için işe girmesiyle başlıyor. Bir süre sonra borsadaki hareketleri tahmin edebildiğini fark eden Livermore, kendi kendine tahmin etmeye devam ediyor. Fakat bu işte iyi olduğunu gördükten sonra borsada işlem yapmaya başlıyor ve borsadan ilk parasını kazanıyor. Tahminlerine devam eden Livermore, milyonlarca dolar kazanıyor fakat bir süre sonra bütün parasını kaybedip üstüne bir de borçlanıyor. Hatalarından ders çıkardıktan sonra tekrar borsa işlemlerine başlayan Jesse Livermore’un hikâyesi, her ne kadar borsa özelinde gibi gözükse de aslında sizlere bir kişisel gelişim hikâyesi sunuyor. Kitap, borsanın nasıl çalıştığını ve nasıl spekülasyonlar yapıldığını sizlere gösterirken aslında tüm finans piyasalarına bakış açınızı değiştirmeyi amaçlıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Bir Borsa Spekülatörünün Anıları adlı kitap, yazar Edvin Lefevre’in ünlü borsacı Jesse Livermore ile yaptığı röportajlardan yola çıkarak hazırlanır. İlk olarak 1923 yılında yayımlanan eser, her ne kadar üzerinden çok zaman geçmiş olsa da hâlâ tüm dünyada borsa veya finans ile uğraşmak isteyen kişilerin okuması gereken kitaplar arasında yer alır. Kitabın Türkiye’deki baskısı ise Şehnaz Tahir’in çevirisiyle Scala Yayıncılık tarafından okuyucuyla buluşturulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Eğer Bir Borsa Spekülatörünün Anıları adlı kitabı sevdiyseniz ve finans üzerine okumalarınızı geliştirmek istiyorsanız John Perkins tarafından yazılan Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları adlı kitaba göz atabilir, bazı ülkeler zengin yer altı kaynaklarına sahip olmalarına rağmen fakir kalırken bazılarının neden bu kadar zengin olduğunu öğrenmek isterseniz Daron Acemoğlu ve James Robinson tarafından yazılan Ulusların Düşüşü adlı kitabı okuyabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Edvin Lefevre
Çevirmen:Şehnaz Tahir

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.