idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Nasıl bir çocukluk geçirdiğinizi hatırlıyor musunuz? Çevresine duyarlı ve hem kendinin hem diğer insanların duygularının farkında bir yetişkin olmanın temeli çocuklukta atılıyor. Psikolog ve yazar Alice Miller, Bilmek Seni Özgür Kılacak isimli eserinde çocukluk döneminin ve çocuklukta farkında olmadan çekilen acının kişinin geleceğini nasıl etkilediğini gerçek hayat hikâyelerinden yararlanarak aktarıyor. Özellikle psikolojiye ilgisi olan okurların bu eseri çok seveceğini düşünüyoruz! Gelin, eserin içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Bilmek Seni Özgür Kılacak" adlı kitabı neden okumalısınız?

Çocukluk döneminde bilinçaltına atılan tohumlar, artık bir yetişkin hâline gelen bireyin hayata ve kendisine olan bakışını önemli oranda etkiliyor. Alice Miller, Bilmek Seni Özgür Kılacak adlı eserinde dayak, tokat ve ceza gibi yöntemlerin beyin üzerindeki etkisini araştırmalardan yararlanarak açıklıyor. Çocukluğunda acı çektiğini çeşitli inkâr yollarıyla yok sayan yetişkinin, kendi yaşadıklarını belki de farkında olmadan çocuklarına da yaşatması nesilden nesile aktarılan bir istismar döngüsü oluşturuyor. Çocukken çektiği acılara bakmaya cesaret edebilen yetişkin; iyileşmek ve geçmişin görünmez prangalarından kurtulmak için önemli bir adım atmış oluyor. Kişinin sadece çocukluğunda o acıları yaşadığını bilerek ve kabul ederek şimdiki zamanda çektiği acılarla mücadele edebileceğini gösteren eser; sade ve akıcı bir anlatıma sahip. Yazar, görmezden gelinmeye çalışan acıların kaybolmadığını, beden hafızasına kaydedildiğini ifade ediyor. Çocuklukta yaşanan zor olayların etkilerinin yaşamın her alanına yayılmasını önlemek için o acının görülmesi, bilinmesi gerekiyor. Çocukken atılan ve belki de çocuğun dahi duymadığı sessiz çığlık, kişinin yetişkin hâli tarafından duyulduğunda çocukluk yaralarını sarmak için de çaba gösterebiliyor. Çocukluğunuza ve şimdiki yaşamınıza farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bu eseri elinizden bırakmak istemeyeceğinize eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Yetenekli Çocuğun Dramı, Beden Asla Yalan Söylemez gibi çok okunan psikoloji kitaplarının yazarı Alice Miller; duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile karşılaşılan çocukluk döneminin yetişkinliğe etkisi hakkında önemli eserler kaleme alır. Orijinal adı "Evas Erwacben" olan eser Levent Tayla tarafından Türkçeye çevrilir. Paloma Yayınevi'nin 2021 senesinde okurla buluşturduğu Bilmek Seni Özgür Kılacak adlı kitap 168 sayfadan oluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Psikoloji, sosyoloji, felsefe öğrenimi gören psikolog ve yazar Alice Miller'ın, çocukluk dönemine ışık tutan Bilmek Seni Özgür Kılacak adlı kitabını okuduktan sonra özellikle eğitimciler ve ebeveynler için bir rehber niteliğinde olan Beden Asla Yalan Söylemez ile Yetenekli Çocuğun Dramı adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Alice Miller
Çevirmen:Levent Tayla

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.