idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Varoluşun Bilgisine Tarihle Ulaşmak Mümkün mü?

Özgürlük istemi olan insan, varoluşun sırrına ulaşmak için her şeyin anahtarını elinde bulunduran “tarih nedir?” sorusunu sorarak işe koyulur. Yaşamın diğer adı olan tarih (dîrok), “geçmiş olduğu kadar şimdi ve gelecektir” şeklinde formüle edilir. Bunlar arasında kesintisiz, süreklileşen kopmaz ve akışkan bir bağ bulunur. Üçlü sonsuz zincir (geçmiş, gelecek ve an) içinde birbirine bağlı olarak zamanımızı oluşturur.

Şimdiki zamanda hem geçmişi hem de geleceği yaşarız. Şimdi, hayat akışının yoğunlaşıp kendini görünür kıldığı andır. Geçmişte olanların biriktiği aralıktır. Dolayısıyla şimdi; geçmiştir, gelecektir, andır, bir bütünen tarihtir, tarih de şimdidir, yaşamın kendisidir. Gelecek ise geçmişin birikiminin bir sonucu olduğu kadar, an’daki eylemlerimizin neticesidir. “Geçmiş neyse gelecek odur”, “ne edersen onu bulursun” deyişleri bu hakikatin dile gelişidir. “Tarih günümüzde gizli, biz tarihin başlangıcında gizliyiz” tespiti ve “geçmişi kontrol eden geleceği kontrol eder; bugünü kontrol eden geçmişi de kontrol eder” aforizması bu gerçeği farklı bakışlarla açıklamaktadır.

Düşünen insanı: “bilinçli, üç boyutlu bir etkinlikte kendini ortaya koyar; geçmişi ve geleceği şimdide bütünleştirir. Şimdiden giderek geçmişi yeniden kurar ve geleceği tasarlar. Geçmişi kavramak geleceği kurmaktır. Geleceği kurmak da geçmişi tasarlamaktır” şeklinde ifadeye kavuşturan düşünür Afşar Timuçin, yaşamın oluşum halini çok açık ortaya koymaktadır.

“Tarih ve gelenek neyse günümüz ve gelecek odur” büyük ilkesine göre düşünmeyi ve davranmayı bilmek gerekir. “Tarih ve geleneği ne kadar doğru biliyorsan, günümüz ve geleceği, bu tarihi içselleştirdiğin oranda üstüne ekleyeceğin kadar değiştirebilir, dönüştürebilirsin. Değişimin ve devrimin altın kuralı bu formülün uygulanmasında geçer.” Özgür İnsan’ın altın değerindeki bu formülü bireyin ufkunda beliren; Kimim ben? Yaşam nedir? Neden yaşıyorum? Nasıl yaşamalı? Ne yapmalı? Nereden başlamalı? Nasıl kendimi bilebilirim? Nasıl kendim olabilirim? Nasıl özümle ve köklerimle yeniden buluşabilirim? Kendimi yeniden nasıl yaratabilirim? benzeri sorgulamalara ışık olabilir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.