idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (14)
  • Soru ve Cevap (0)

Ruhsal ve bedensel hastalıkların kökenini hiç merak ettiniz mi? Yaşamın içinde neşe ve mutluluk kadar acı ve ıstırap da yer alır. Acı ve kayıplarla baş etmek ve toparlanıp yaşamına yeniden devam etmek isteyen insanın yolu, bir şekilde psikiyatri ile kesişir. Var olan psikiyatri anlayışının tıkandığı noktada ise nörobilim gelişmeleri umut ışığı olur. Beden Kayıt Tutar; yeni terapi yöntemlerini tanıtarak ve etkileyici vaka örnekleri vererek beden, zihin ve beyin arasındaki etkileşimi gözler önüne seriyor. Öyleyse gelin, bedenin nasıl kayıt tuttuğunu ayrıntılı bir şekilde ele alan eserin içeriğine kısaca değinelim.

 

"Beden Kayıt Tutar" adlı kitabı neden okumalısınız?

Psikiyatrist, yazar, eğitimci ve araştırmacı Bessel A. van der Kolk; zihin, beden ve beyin arasındaki ilişkiyi bozan ve bununla yetinmeyip kişinin sosyal yaşamını etkileyen travmaları birçok yönden ele alıyor. İhmal, istismar ve travmaya yaklaşımda üç yeni disiplinin büyük değişiklikler yarattığını anlatan yazar; nörobilim, gelişim psikopatolojisi ve kişiler arası nörobiyoloji disiplinleri aracılığıyla travmanın bireylerin yaşamlarını nasıl etkilediğini ve travmanın etkisini hafifletebilmek veya giderebilmek için geliştirilen yöntemleri anlatıyor. Savaş gazileri, istismara uğramış çocuklar gibi çok çeşitli gruplarla çalışmış olan yazar; bedenin unutmadığını, yaşanan olaylar karşısında verilen tepkilerin nasıl kaydedildiğini ve bu kayıtların insanın gelecek yaşamını nasıl şekillendirdiğini açıklıyor. Bilimsel vaka örnekleriyle zengin bir içeriğe sahip olan Beden Kayıt Tutar, yazarın onlarca yıllık deneyimlerini okura aktarıyor. Eserde insanın bedenen ve ruhen iyileşebilmesi için birçok öneri de yer alıyor. Davranışlarınızın temellerini daha iyi anlamak istiyorsanız Bessel A. van der Kolk'un 462 sayfadan oluşan yol gösterici eseri Beden Kayıt Tutar'ı severek okuyacağınızdan eminiz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Bessel A. van der Kolk'un kaleme aldığı Beden Kayıt Tutar kitabının The New York Times'ın en çok satan kitaplar listesinde yer aldığını biliyor muydunuz? "Travmanın İyileşmesinde Beyin, Zihin ve Beden" alt başlığıyla yayımlanan eser, Nobel Yaşam tarafından Türkiye'deki okurlarla buluşturulur. İlk baskısı 2014 senesinde yapılan ve orijinal adı "The Body Keeps the Score-Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma" olan eserin çevirisi ise Nurdan Cihanşümül Maral'a ait.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Beden Kayıt Tutar kitabını okuduktan sonra bedeninizi ve dolayısıyla kendinizi anlama serüvenine devam etmek istiyorsanız Gabor Mate'e ait Vücudunuz Hayır Diyorsa Duygusal Stresin Bedelleri veya Alice Miller'ın kaleme aldığı Beden Asla Yalan Söylemez kitaplarına da göz atabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.