idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Azerbaycan Edebiyatı, Azerbaycan kültürü, Azerbaycan tarihi, Azerbaycan Tiyatro tarihi vs. gibi derslerin yanı sıra Azerbaycan Türkçesi (ses bilgisi, söz varlığı, şekil bilgisi ve söz dizimi) dersileri verilmektedir. Bütün bu derslerin daha verimli olması, kaynakların ana dilde okunabilmesi ve anlaşılması için Azerbaycan Türkçesi Grameri adlı ders kitabının hazırlanması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu vesileyle hazırlanmış olan Azerbaycan Türkçesi Grameri-I adlı kitapta Azerbaycan Türkçesinin ses bilgisi (fonetika) ve söz varlığı (leksikologiya) yer alacaktır. Azerbaycan Türkçesi Grameri-II adlı kitapta ise Azerbaycan Türkçesinin şekil bilgisi ve sözdizimi kurallarından bahsedilmesi amaçlanmıştır.

Azerbaycan Türkçesi Grameri-I adlı kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Azerbaycan Türkçesinin ses bilgisi kurallarından, ikinci bölümde ise söz varlığından bahsedilmektedir. Kitabın sonunda ders aşamasında kullanılmak için Azerbaycan edebiyatından çalışma metinleri (şiir, masal, hikaye, atasözleri vs.) verilmiştir.

Kitap, öğrencilerin Azerbaycan Türkçesini daha iyi kavramaları ve terimlere hakim olmaları amacıyla Azerbaycan Türkçesinde yazılmıştır. Teknolojinin hızla geliştiği bir çağda anlaşılmayan sözcüklerin anlamlarının internet üzerinden bulunması fazla vakit almamaktadır.

Azerbaycan Türkçesi Grameri-I adlı kitap yazılarken Azerbaycan Cumhuriyetindeki üniversitelerin filoloji fakültelerinin Çağdaş Azerbaycan Dili ve Türkoloji bölümlerinde kullanılan ders kitaplarından yararlanılmıştır.

Umarım Türkiye’de ilk kez hazırlanmış olan bu kitab Kafkas Üniversitesi dışında diğer üniversitelerin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencileri ve Güney-Batı (Oğuz) Grubu Türk Lehçeleri ile ilgilenen akademisyenler için de faydalı olacaktır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.