Ayn Şın Kaf Mustafa Şanalan
220,00 TL
Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz
Kargo Bilgileri
Standart Teslimat
25 Temmuz Cuma kargoda
Ürün Özellikleri
İmzalı Kitap
HayırYazar
Mustafa ŞanalanKitap Formatı
CiltsizBasım Dili
Türkçeİlk Baskı Yılı
2013Kitap Seti
HayırKainatın nizamı, tekamül üzerine bina olmuştur.
Alemlerdeki sonsuz yaradılmışın sevk ve idaresi 'kerim-i mübiyn' tabiriyle 'biz' şuuruyla ifa edilirken, adaletin içsel oluşumu Allah'ın insandaki vicdan sesiyle, dışarıdaki oluşumu bahçe sistemi ile yaradılmışın çokluk ve farklılığını bir nazardan tevhid ile görme realitesidir. Rabbül Alemin nihayetsiz mükevvenatta maksadının AŞK maksudunun mah-ı muhabbet olduğunu gönül ummanından Nur şulesiyle kalplere vermiştir. Biz güneşin kendisini değil katrelerinin ashabımıza vuran sürekliğinin dermanıyla arzımızda yaşayan her 'can-ın nur-u hüda'nın nefesini yine kendi içimizde özden hissetmiş duymuşuzdur. Bu mana bize ayrılığın olmadığını farklılığın şekillerde, fikirlerde, yaşayışta olsa dahi çeşitliliğin Allah'ın (Bağban'ın) bahçesinde sadece gül değil, orada sümbül, menekşe, lale, nergis, papatya gibi sınırsız güzellikte farklı yaradılmışın, insanların din, dil, ırk, renk, manaları yarattığını müşahede ederiz. Bundan dolayı çeşitliliğin bahçe sisteminden kaynaklandığını bunu da Allahın bize "Sizi dileseydik tek bir ümmet yaratırdık" sözüyle açıklamıştır.
İnsanoğlu tevhidi anlaması deneyimlemesi ancak alemdeki her can-ı varlığı vahdet okyanusunda birleyerek 'la ilahe illallah'ın sırr-ı iptidasına namzet oluşturacaktır. Gül bahçesinden gül toplamak hangi ilahi yol olursa olsun, ibadetinin şekil ve taklitte değil; her ahval ve beyanda bedensel, zihinsel, duygusal, temizlenmek arınmak şuuru olmalıdır. Yoksa zıtlıklar benim yolum doğru davası ile kibir, gurur ve riya getirir. İmdi; her binanın kapısı vardır. İslam binasının kapısını taklit açmaz. Orada özü sözü bir olan aslına sadıklar bekler, OL kapıyı ikrar ile dövülmüş, Hak muhabbeti ile pişmiş ateş-i aşkın ab-ı kevser nefesi EHL-İ BEYİT açar. Çün O Nuh'un gemisidir, o gemiye binen felaha ulaşmıştır!..
Gözlerinden ışık kalbinden aşk damlayan kul Mustafa der ki;
Kainatın tek sebebi, her can hakkın nefesi Aşk ile bulunur, insanda allahın kisvesi
Sayfa Sayısı: 140
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Cinius
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.
220,00 TL