Bu kitabı neden okumalıyız? Washington Üniversitesi Latince Kökenli Diller profesörü Howard Lee Nostrand (1910-2004), José Ortega y Gasset`i hiçbir partizan zihni tatmin etmeyen, çok taraflı, gerçeğe sadakati olan bir filozof olarak tanımlamaktadır.
Albert Camus, “Ortega y Gasset, Nietzsche`den sonra belki de en büyük `Avrupalı` yazar” demektedir. Ortega, Sosyalizm ve Faşizm gibi iki
moda kitle ideolojisi karşısında kendi özgün fikirlerini geliştirdi. Bu Avrupalı düşünürün düşünce dünyası, ünlü bir ressamın tablosu, bir müzisyenin senfonisi gibidir. 2018`den, 1930`lu yıllardaki yakın geleceğe yönelik fikirlerini test edebilme imkânı, onun entelektüel çabasını değerlendirmeyi mümkün kılmaktadır.
Ortega, yedi yaşında Don Kişot romanın ilk bölümünü ezberlemişken,İspanya`da 1923`te bu romanın bir kanunla zorunlu okutulması gündeme
geldiğinde, buna karşı “Biyoloji ve Pedagoji” adlı denemesinde çocuğun bireysel gelişiminin önemini savunmuştur.
Günümüzde âdeta sorgulamadan doğru olduğu kabul edilen “1870 Savaşı, Prusya okulları ve öğretmenlerinin zaferdir” genellemesine karşı çıkan ve “Okula hiçbir zaman sahip olmadığı ve olamayacağı gücü vermeyin” diyen bir Avrupalı aydının görüşleri daha yakından tanınmayı hak etmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.
