idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Atatürk'ün Yasaklanan Kitabı adlı eser, yalnızca başlığıyla bile oldukça ilgi çekici görünüyor. Atatürk'ün Yasaklanan Kitabı, Osmanlı'ya sızan Yahudi bir casus olan Suzy Liberman'dan ve bu casusun yüzbaşı Cevat Rıfat Atilhan tarafından idam edilmesinin ardından ele geçirilen hatıra defterinden bahsediyor. Suzy Liberman adındaki casusun yaptıklarının ve sebep olduklarının, Hüseyin Hakkı Kahveci'nin Osmanlı hakkındaki teorilerinin yer aldığı Atatürk'ün Yasaklanan Kitabı'na birlikte göz atalım.

 

"Atatürk’ün Yasaklanan Kitabı" adlı kitabı neden okumalısınız?

232 sayfadan oluşan Atatürk'ün Yasaklanan Kitabı, tarih meraklıları ve tarihin bilinmeyen yönlerini keşfetmek isteyenler için eşsiz bir eser olma niteliği taşıyor. Kitapta Osmanlı Devleti'nin içindeki siyonistlerden, Osmanlı'nın Yahudileşmesinden ve Yahudi casus Suzy Liberman'dan bahsediliyor. Hüseyin Hakkı Kahveci tarafından yazılan eserde Suzy adlı casusun not defterini ele geçiren ve ordu aleyhine casusluk yapan elebaşlarının idamına karar veren Cevat Rıfat Atilhan'ın Suzy Liberman kitabından bahsediliyor. Dokuz bölüme ayrılan Atatürk'ün Yasaklanan Kitabı'nın bir kısmında Adnan isimli bir üsteğmen ile casus Suzy ilişkisine ve Osmanlı ordusunun Filistin'de uğradığı büyük ihanete değiniliyor. Ayrıca kitapta Suzy adındaki casusun not defteri ve yaşamı da yer alıyor. Casus Suzy'nin NİLİ örgütü üyesi olması ve örgütün İngiliz ordusuyla iletişim hâlinde olması, Osmanlı'nın Orta Doğu'yu ve Kudüs'ü kaybetmesinin nedeni olarak aktarılıyor. Atatürk, geçmişte yapılan hataları tekrar etmemek ve stratejileri öğretmek için Suzy Liberman adlı eserin tüm subay ve astsubaylara dağıtılmasını istiyor. Kitapta bu eserin Genelkurmay Başkanlığı tarafından 1935 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına dağıtıldığı ancak daha sonra İsmet İnönü tarafından yasaklandığı belirtiliyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Suzy Liberman'ın bir üyesi olduğu NİLİ örgütünün İbranice "Netzah Yisrael Lo Yeshaker" ifadesinin kısaltması olduğunu ve "İsrail'in Ebedî Olanı yalan söylemeyecek." şeklinde tercüme edildiğini biliyor muydunuz? NİLİ; 1915-1917 yılları arasında Filistin'de ortaya çıkan ve I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'na karşı mücadelesinde Birleşik Krallık'a yardım eden bir Yahudi casusluk örgütü olarak bilinir. Kurucuları Sarah Aaronsohn, Rivka Aaronsohn, Avshalom Feinberg, Aaron Aaronsohn ve Alex Aaronsohn olarak bilinen örgüt; Türk askerleriyle yakınlık kurmayı ve bu sayede Türk ve Alman subayların “biyometrik ve biyografik” istihbaratlarını, askerî ve siyasi mahrem bilgilerini ele geçirmeyi amaçlar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Hüseyin Hakkı Kahveci'nin kaleme aldığı Atatürk'ün Yasaklanan Kitabı adlı eseri okuduktan sonra Destek Yayınları tarafından basılan Uyanış-Altıncı Neslin Son Savaşı, Asil Kan-Atatürk'ün Gizlenen Kutsal Vasiyeti, Atatürk'ün Katilleri ve Atatürk'ten Son Emir adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.