idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (12)
  • Soru ve Cevap (0)

Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini öğrenmek istemez miydiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin kritik anlarını ve olaylarını öğrenmeyi?.. Andrew Mango, “Atatürk: Modern Türkiye’nin Kurucusu” adlı biyografi eserinde bütün bunlara ve daha fazlasına yer vererek Türkiye’nin en önemli lideri hakkında kapsamlı bir çalışma ortaya koyuyor. Gelin, kitabın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Atatürk: Modern Türkiye’nin Kurucusu" adlı kitabı neden okumalısınız?

Andrew Mango’nun beş yıl süren derin araştırmaları sonucunda ortaya çıkan eserde Atatürk’ü yakından tanıyacak ve onun liderlik özelliklerini, zekâsını daha yakından göreceksiniz. Yazar; eserde Atatürk’ü anlatmakla birlikte, o dönemin toplumsal yapısını ve güç dengelerini de aktarıyor. 752 sayfadan oluşan eserde 5 bölüm ve 29 alt başlık bulunuyor. Anıların ve biyografilerin harmanlanmasıyla oluşturulan eser daha önce hiçbir kitapta olmayan bir metotla okurlara aktarılıyor. Atatürk hakkında olan anılar karşılaştırılıp ortak yanlarının olup olmadığı inceleniyor ve birbirine uymayan yönler ortaya çıkartılıyor. Sade ve anlaşılır bir dille aktarılan eser sayesinde birçok tarihî olayı sıkılmadan okuyabilir; olayları olumlu ya da olumsuz yönde yapılan önyargılardan uzak bir şekilde öğrenebilirsiniz. Andrew Mango bu eserinde, Atatürk hakkında yazılan çeşitleri eserlere de atıf yapıyor ve değerlendiriyor. Böylece eseri okurken farklı görüşleri inceleyebiliyor, yazarın kanaatlerini de doğrudan öğreniyorsunuz. Türkiye tarihine oldukça hâkim olan Mango’nun Atatürk hakkında yazdığı eseri okuduktan sonra hem Atatürk’ü daha iyi tanıyacak hem Türkiye tarihindeki önemli olaylara hâkim olacaksınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Atatürk: Modern Türkiye’nin Kurucusu adlı eserin Atatürk hakkında yazılan en kapsamlı eserlerden biri olduğunu biliyor musunuz? Uluslararası alanda tarihçiler tarafından büyük beğeni topladığını ve en çok satan Atatürk biyografilerinden biri olduğunu?.. Yazar Andrew Mango’nun İstanbul’da doğar ve gençlik yıllarını Türkiye’de geçirir. Bu sayede Türkçeyi çok iyi bilen yazar, birçok Türkçe kaynaktan yararlanır. Orijinal dili İngilizce olan eser “Atatürk - The Biography of the Founder of Modern Turkey” ismiyle 1963 yılında Abrams Books tarafından yayımlanır. Türkiye’de ilk defa 2000 yılında Füsun Doruker tarafından çevrilen eser, Sabah Kitapları Yayınevi tarafından basılır ve 2004 yılında Remzi Kitabevi tüm yayın haklarını satın alır. Eser, İngiliz yönetmen Tarquin Olivier tarafından 1999 yılında beyaz perdeye uyarlanır. Dilerseniz siz de eseri okuduktan sonra “Atatürk: Founder of Modern Turkey” (IMDb: 8.8) filmini izleyerek Atatürk’ün hayatına ve Modern Türkiye’nin oluşum ve gelişim sürecine farklı bir açıdan bakabilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Yazarın, Atatürk- Modern Türkiye’nin Kurucusu adlı eserini okuduktan sonra, Atatürk’ü daha iyi anlamak için Nutuk adlı esere ya da İlber Ortaylı’nın Atatürk hakkında yazdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk adlı kitaba de göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.