idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Bu kitabın yazılmasının temel amacı görünüşte birbirinden oldukça farklı iki ayrı meslek olan inşaat mühendisliği ve arkeoloji arasındaki uzmanlık anlayışını derinleştirmek ve geliştirmektir. Böylece özellikle inşaat projeleri üzerinde beraber çalışan arkeologlar ve mühendisler arasındaki profesyonel işbirliğinin daha iyi anlaşılması sağlanacaktır. Uyum eksikliği, projeleri geciktirebilir, maliyeti arttırabilir ve gereksiz bir şekilde arkeolojik buluntuların zarar görmesine ya da tahrip olmasına neden olabilir. Arkeolojik kalıntıların oldukça "saklı" olması doğası sebebiyle bunların inşaat mühendisliği projesi üzerindeki etki seviyesini tahmin etmek güç olabilir. Bu durum arkeolojik kalıntıların tahmin edilemeyen engeller olarak görülmesine yol açmıştır ve bu kalıntılar üzerinde çalışılması, arkeologların üzerinde zaman ve maliyet açısından öngörülemeyen bir yük haline gelmiştir. Bu durumu öncesinden görememe, belirsizliklere (risklere) yol açar ve belirsizliği azaltmak için zarar azaltma stratejilerine ihtiyaç duyulur. Arkeologların inşaat ekibine katılmaları ve inşaat projelerini yönetmede arkeologların ve inşaat mühendislerinin beceri ve yeterliliklerinin aynı anda uygulanması bu belirsizliği azaltmak için kullanılabilecek temel araçtır. Her iki sektördeki gelişmiş beceriler arkeolojik kalıntılar üzerinde inşaat mühendisliği projelerinin çevresel etkisini azaltacaktır.

Kitap, üç bölümden oluşmaktadır: Birinci bölüm inşaat mühendisleri için arkeolojiye giriş; ikinci bölüm arkeologlar için inşaat mühendisliğine giriş ve üçüncü bölüm dört ülkeden örnek çalışmalar.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Efil Yayınevi Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Cüneyt Dilsiz,Selçuk Toprak,Elif Özer,Bilal Söğüt,Altan Dizdar,A. Cem Koç

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.