idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Yaşamını başka bir yerde, ülkesinden uzakta geçirenlerin yaşadığı yere gurbet denir. Gurbette olmak, bazılarının kanayan yarası hâline gelir. Öyle ki bu hasrete nice şarkılar ve şiirler yazılır. Kimileri için ülkesinden uzaklaşmak bir hayal olsa da yurt dışında yaşarken pek çok sorun yaşanır. Zülfü Livaneli, sekiz adet öyküden oluşan Arafat'ta Bir Çocuk adlı kitabında çeşitli zorluklarla mücadele eden gurbetçilere yer verir. Gelin, Arafat'ta Bir Çocuk'u detaylı olarak birlikte inceleyelim.

 

"Arafat'ta Bir Çocuk" adlı kitabı neden okumalısınız?

İnkılap Kitabevi tarafından yayımlanan Arafat'ta Bir Çocuk, toplamda 136 sayfadan oluşuyor. Ana teması gurbet, mülteciler, sınırlar ve sürgün olan ve kısa öykülerden oluşan kitap; Zülfü Livaneli tarafından kaleme alınıyor. Yalnız, melankolik ve dramatik kahramanlardan oluşan yapıt; 12 Mart 1971'de yaşanan darbenin ardından solcu sosyalist grubun yaşadığı sıkıntıları konu alıyor. Sürgün edilen, taşınmak zorunda kalan veya ülkesinden uzaklaştırılan karakterlerin yaşadığı dram ve ruh hâlleri; yazar tarafından başarılı şekilde okuyucuya aktarılıyor. Zülfü Livaneli'nin neredeyse her eserindeki sade, akıcı ve anlaşılır dili; bu kitapta da kendini gösteriyor. Böylece okuyucunun sıkılmadan ve yorulmadan kitabı tek nefeste bitirmesini sağlıyor. Uzunlu ve kısalı toplamda sekiz öyküden oluşan Arafat'ta Bir Çocuk; birbirinden ayrı hayatları, ortak bir noktada buluşturuyor: yalnızlık. Kitabı okumak hayata başka bir pencereden bakmanızı sağlarken bir yandan bu başarılı kitabı okuduğunuza pişman olmayacaksınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Kitabın isminin aslında önce Arafta Bir Çocuk olduğunu biliyor muydunuz? Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Yaşar Kemal, kitabı okuduktan sonra Anadolu'da "arafta kalmak" deyiminin "Arafat'ta kalmak" olarak bilindiğini, okuyucuya yakın olmak için bu kullanımın daha uygun olduğunu düşünür. Böylece kitap, şu anki adını almış olur. İlk basımı 1978 olan Arafat'ta Bir Çocuk, sadece Türkiye'de değil; tüm dünyada ses getirir. Öyle ki Almanya ve İsveç'te televizyona uyarlanır. Arafat'ta Bir Çocuk; küçük öykülerden oluşan bir kitap olsa da yazar Zülfü Livaneli, öykü kelimesinin öykünmekten geldiğini düşünüp samimi bulmadığı için hikâye denmesini tercih eder. Düşüncesini bu sözlerle dile getirir: "...Çünkü öykü, 'öykünmek' kokuyor, yeteri kadar sıcak ve yerli değil. Hikâye ise 'Dinle neyden kim hikâyet etmede' dizesinde görüldüğü gibi şiirsel ve köklü, bize ait."

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Zülfü Livaneli'nin kaleme aldığı Arafat'ta Bir Çocuk adlı eseri beğendiyseniz yazarın Balıkçı ve Oğlu, Son Adanın Çocukları, Kardeşimin Hikâyesi, Mutluluk ve Huzursuzluk adlı kitaplarına da göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.