Anonim Ortaklıkta Oydan Yoksunluk

Anonim Ortaklıkta Oydan Yoksunluk Ferhat Kayış

Sepette İndirim
679,25 TL
715,00 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Soru ve Cevap (0)

Anonim ortaklıklarda pay sahipleri, kullandıkları oylar aracılığıyla şirket iradesinin oluşumuna katkı sağlarlar. Fakat şirketle bireysel çıkarları karşı karşıya gelen pay sahipleri yönünden, oy hakkının serbestçe kullanılmasının birtakım sakıncaları bulunmaktadır. Zira bu gibi durumlarda pay sahiplerinin bireysel çıkarlarını önceleyerek elinde bulundurdukları oy gücünü, şirket ve diğer pay sahipleri aleyhine kullanması her zaman ihtimal dahilindedir. Bu ihtimali göz önünde bulunduran kanun koyucu, TTK m. 436'da pay sahibinin oydan yoksunluğunu düzenlemiştir. Bu çalışmada, oy hakkı gibi pay sahibinin vazgeçilmez nitelikteki bir hakkına sınırlandırma getiren oydan yoksunluk kurumunun, hangi durum ve koşullarda uygulanma imkanı bulacağı, kapsamlı bir şekilde incelenmeye çalışılmıştır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.