idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (8)
  • Soru ve Cevap (0)

İş hayatına kendinizden emin bir şekilde sağlam adımlar atarak giriş yapmak ister miydiniz? Ya da zaten iş hayatının içerisindeyseniz başarınızı, işinize olan sevginizi ve saygınızı artırmak için neler yapabileceğinizi düşündünüz mü? Eliyahu M. Goldratt ve Jeff Cox'un kaleme aldığı Amaç-The Goal adlı kitap, hangi alanda çalışıyor olursanız olun iş hayatınızı olumlu yönde etkileyecek önemli bir eser. Bir fabrika ortamının romana sıkıcı olmadan nasıl konu olabileceğini ve hayatınızı nasıl derinden etkileyebileceğini görmeniz için gelin, esere daha yakından bakalım.

 

"Amaç-The Goal" adlı kitabı neden okumalısınız?

Özellikle endüstri mühendisleri tarafından kesinlikle okunması gereken bir kitap olarak tanıtılsa da Amaç-The Goal adlı kitap, her çalışanın hayatını olumlu manada etkileyecek çok önemli bilgileri içeriyor. Olaylar, bir fabrikanın müdürü olan Alex Rogo'nun etrafında gelişiyor. Alex için fabrikada ve özel hayatında işler pek de iyiye gitmiyor... Fabrikadaki işleri yoluna koyması için üç ay vakti olan Alex'in kurtarıcısı, fizik profesörü olan Jonah oluyor. Jonah sayesinde edindiği bilgilerle daha sorgulayıcı ve yenilikçi bir bakış açısı kazanan Alex, kısıtlar teorisi ve dar boğazların tespiti ardından bunların geliştirilmesine yönelik farklı bir çalışma başlatıyor. Peki iş hayatını yoluna koyan Alex'in aşk hayatı ne durumda? Amaç-The Goal adlı eseri keşke daha önce okusaydım diyeceğinize eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Eliyahu M. Goldratt'ın, Amaç-The Goal adlı kitabında bahsettiği "Kısıtlar Teorisi" olarak bilinen yönetim felsefesinin mucidi olduğunu biliyor muydunuz? Teori hakkında onlarca makale ve kitap yazılır, danışmanlık kurumları ortaya çıkar. Toplam 400 sayfadan oluşan bu eser, roman tarzında akıcı bir üslupla kaleme alınır. İlk baskısını 1994 yılında yapan, yirmi yıl içerisinde onlarca dile çevrilen ve İngilizce baskısı 1.2 milyon satarak en fazla satan kitaplar arasında yerini alan Amaç-The Goal adlı eserin aynı adla çizgi romanı dahi çıkar. 200'den fazla üniversitede ders kitabı olarak okutulan eserin diğer iş kitaplarından farkı; teknik konuların daha akıcı ve anlaşılır olması ve Goldratt'ın klasik ders kitaplarına alternatif olarak daha etkileyici, düşündürücü olması için kitabını roman biçiminde yazmayı tercih etmesi gösterilebilir. Optimist Yayınları tarafından 2015 yılında ilk baskısı yapılan Amaç-The Goal adlı eser, Türkçeye Ayşe Bilge Dicleli tarafından çevrilir. Yalnızca mühendislerin değil kişisel gelişim alanında farklı ve sürükleyici bir roman okumak isteyen herkesin beğenerek okuyacağı bir kitap.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Amaç-The Goal adlı eseri beğendiyseniz, Jeff Cox'un kaleme aldığı Hız ve Jim Collins'in kaleme aldığı İyiden Mükemmel Şirkete adlı kitaplarına da göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Eliyahu M. Goldratt,Jeff Cox
Çevirmen:Ayşe Bilge Dicleli

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.