idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (5)
  • Soru ve Cevap (0)

Tüm insanlar aynı özelliklere sahip olsa nasıl olur diye düşünüyor musunuz? Belki de birçoğunun bu soruya cevabı "Sıkıcı olurdu." olur. Peki, soruyu tam tersine çevirelim. Çevrenizdeki herkes çok farklı, çok acayip ve çok tuhaf insanlar olsa nasıl olur? Buna bir cevabınız yok mu? John Kennedy Toole'un birbirinden ilginç karakterlerle bezeli Alıklar Birliği kitabı size bir fikir olabilir. Başta yaşadığı çağa ve geri kalan her şeye nefret dolu olan başkarakter Ignatius Reilly olmak üzere kitaptaki her bir karakterin özenle yaratılmış olduğu görülüyor. Benzer karakterlerden ve kurgulardan sıkıldıysanız ve özgünlüğe hasret kaldıysanız John Kennedy Toole'in Alıklar Birliği kitabını çok seveceksiniz. Gelin, bu muhteşem eseri birlikte inceleyelim.

 

"Alıklar Birliği" adlı kitabı neden okumalısınız?

Yazarın özgün karakterleri, üslubu ve akıcı anlatımıyla okurları etkisi altına aldığı kitap tek solukta bitiveriyor. Yazar eserde mizahla harmanlayarak ırkçılıktan kapitalizm ve komünizm algısına, fahişelerden dilencilere kadar birçok toplumsal soruna değiniyor. Eser giyinişi, yaşamı ve hayata bakış açısıyla enteresan bir karakter olan Ignatius Reilly'i anlatıyor. Ignatius kafasından çıkarmadığı avcı şapkası, pazen gömleği ve şekerli kurabiyeleriyle kimileri için ürkütücü biri gibi görünürken koca göbeği ve artık onun bir özelliği haline gelmiş bitmeyen gaz problemleriyle oldukça tuhaf bir karakter olarak kurgulanıyor. Odasından asla çıkmak istemeyen, sürekli Orta Çağ kitapları okuyan, modern dünyayı kabullenmeyen ve hatta eleştiren bir günce yazan Ignatius odasından çıkmak zorunda kaldığı zamanlarda da kafasında kurduğu dünyayla yaşamaya devam ediyor. Tüm olay örgüsü ile Alıklar Birliği, okuyucunun elinden düşürmek istemeyeceği bir roman!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Çevirisini başarılı çevirmen Püren Özgören'in yaptığı, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlanan eser 420 sayfadan oluşuyor. Çevirmen Özgören aksan farklılıklarını dahi uyarlayarak bu ödüllü eserin altından kalkmayı başarıyor. A Confederacy of Dunces orijinal ismiyle 1980 yılında yayımlanan Alıklar Birliği, John Kennedy Toole'in çocuk sayılacak yaşlarda yazdığı Neon Işıklı İncil dışındaki tek eseri. Toole, yazdığı kitabın sürekli yayıncılar tarafından geri çevrilmesinin de etkisiyle yaşadığı ruhsal bunalıma daha fazla dayanamayıp 1969 yılında intihar eder. Ölümünün ardından yazarın annesinin büyük ısrarlarıyla yazarın intiharından ancak on bir yıl sonra basılabilen Alıklar Birliği; basımından bir yıl sonra, 1981 yılında Amerika'nın en saygın ödüllerinden biri olan Pulitzer Ödülü'nü kazanır. Böylece hayatta olmadığı halde Pulitzer Ödülü'nü kazanan ilk kişi olur. Ayrıca eserin 18 dile çevrildiği bilinir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

John Kennedy Toole'in kaleme aldığı Alıklar Birliği adlı kitabı okuduktan sonra Miguel de Cervantes Saavedra'nın Don Kişot, Herman Melville'in Katip Bartleby, İvan Aleksandroviç Gonçarov'un Oblomov, François Rabelais'in Gargantua adlı kitaplarına da göz atabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:John Kennedy Toole
Çevirmen:Püren Özgören

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.