idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Toplumlar, sadece maddî güçleriyle uzun süre yaşayamazlar. Onları ayakta tutan asıl unsur manevi değerleridir. Bu manevi değerlerin işlenip aktarılmasında öncü şahsiyetlerin büyük rolü vardır. Türk toplumu için Hoca Ahmet Yesevî bu kıymettedir.
Türkler, kendi içlerinden çıktığı için onun etrafında daha kolay kümelenmişlerdir. Başka önemli bir etken ise Ahmet Yesevî’nin, kurallara boğulmuş din anlayışına karşılık daha yumuşak bir geçişle inanç sistemlerini kendi dilleriyle onlara anlatmasıdır.
Öte yandan şiir merkezli bir edebiyat geleneğine sahip olmaları, İslam inanç siteminin ve dolayısıyla Yesevî öğretilerinin toplum içinde daha hızlı yayılmasını sağlamıştır.
Elinizdeki kitap Ahmet Yesevî’nin hayatını, eserlerini, düşünce dünyasını daha iyi tanımayı vaat ediyor ve şiirinden örnekler sunuyor.
Dünyâ mini mülküm digen sultânlarğa
Âlem mâlın sansız yığıp alğanlarğa
‘Ayş u işret birle meşğûl bolğanlarğa
Ölüm kilse biri vefâ kılmas irmiş
Dünya benim mülküm diyen sultanlara,
Âlem malını sayısızca toplayıp alanlara,
Yeme içme ile meşgul olanlara,
Ölüm gelse biri vefa kılmaz imiş.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.