idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (32)
  • Soru ve Cevap (0)

Yazarının hayatından pek çok iz taşıyan otobiyografik romanlar ilginizi çeker mi? Öyleyse 1920 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Norveçli yazar ve şair Knut Hamsun'un kaleme aldığı "Açlık" adlı romanı ilgiyle okuyacaksınız! Gelin, yazarın kendi hayat hikâyesinden yola çıkarak kurguladığı bu etkileyici romanın içeriğinden biraz bahsedelim.

 

"Açlık" adlı kitabı neden okumalısınız?

Knut Hamsun'un yazdığı "Açlık" adlı psikolojik roman, 160 sayfadan oluşuyor. Yazarın gençlik yıllarına dayanan hikâye, 19. yüzyılın sonlarında Norveç'in bugünkü adı Oslo olan başkenti Kristiania'da geçiyor. Başkahramanın duygu ve düşünceleri üzerine kurulan hikâye, yoksul ama bir o kadar da gururlu bir adamın açlıkla iç içe geçen hayatını konu alıyor. Yazar, bu etkileyici hikâye ile bir insanın hayali ve gururu uğruna hem fiziksel hem zihinsel olarak nasıl çöktüğünü çarpıcı şekilde anlatıyor. Konusu itibarıyla duygusal yönü ağır basan hikâye, yer yer mizahi ögeler de içeriyor. Siz de bu etkileyici romanı okuyarak açlık, yoksulluk ve gurur gibi kavramlar üzerinde düşünebilir; kalemi, kağıdı ve yazma tutkusu dışında hiçbir şeye sahip olmayan genç adamın duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışabilirsiniz. Bu adamın tek hayali olan yazarlık uğruna verdiği mücadeleye şahitlik ederek insanın hayalleri için çabalamasının ve bu yolda ahlaki değerlerinden taviz vermemesinin ne kadar önemli olduğunu yeniden hatırlayabilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Knut Hamsun'un "Açlık" adlı romanıyla büyük üne kavuştuğunu ve böylece romanına ilham kaynağı olan zorlu hayat şartlarından kurtulduğunu biliyor muydunuz? Yazarın en önemli eserleri arasında yer alan "Açlık", özgün dili Norveççede orijinal adı "Sult" olarak ilk kez 1890 yılında yayımlanır. 20'den fazla dile çevrilen roman, ilk kez Peyami Safa tarafından Türkçeleştirilir ve 1934 yılında Resimli Ay Matbaası aracılığıyla Türkiye'deki okurlarla buluşturulur. MEB tarafından belirlenen 100 temel eser arasında yer alan roman, 1956 yılında Behçet Necatigil çevirisiyle Varlık Yayınları tarafından da basılır. Çevrildiği tüm dillerde ilgiyle karşılanan eser, farklı milletler tarafından sinemaya da uyarlanır. Bu etkileyici hikâyeye izleyici gözünden de şahit olmak isterseniz Henning Carlsen yönetmenliğinde çekilen 1966 Danimarka, Norveç ve İsveç ortak yapımı "Sult" (IMDb: 7.8) filmini ve Maria Giese yönetmenliğinde çekilen 2001 ABD yapımı "Hunger" (IMDb: 7.3) filmini izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1952 yılında hayata veda eden Knut Hamsun'un roman ve şiir gibi türlerde pek çok eseri bulunuyor. Yazarın "Açlık" adlı romanını beğendiyseniz "Dünya Nimeti", "Göçebe", "Son Bölüm", "Pan", "Benoni" "Rosa" ve "Victoria" adlı diğer eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Knut Hamsun
Çevirmen:Behçet Necatigil

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.