idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (3)
  • Soru ve Cevap (0)

Çok küçük rakamlarla yatırım yapmaya ne dersiniz? Michelle Cagan, mevduattan, dövizden tahvil ve hisse senetlerine yatırım hakkında bilmeniz gerekenleri meslek hayatındaki deneyimlerini ve bilgi birikimini kullanarak yazdığı Yatırım 101'de okuyucuya aktarıyor. Âdeta bir eğitim kitabı niteliğindeki eser, giriş seviyesindeki her yaştan yatırımcılara hitap ediyor. Yatırımcılığın ve temel ekonominin kapısının aralandığı kitapta sizi daha nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Yatırım 101" adlı kitabı neden okumalısınız?

Yatırımcılığa yeni başlayanlar için tam bir kaynak eser niteliği taşıyan kitap, 248 sayfadan oluşuyor. Orijinal adı Investing 101: From Stocks and Bonds to ETFs and IPOs, an Essential Primer on Building a Profitable Portfolio olan kitap; bankaların mevduat hesaplarından döviz yatırımcılığına, hisse senetlerinden fon yatırımına, emeklilik sistemlerinden gayrimenkul yatırımcılığına, değerli madenlerden yeşil yatırıma kadar geniş bir yatırım yelpazesinde bilgiler içeriyor. Kitap, bu ekonomik terimlerin yanında açığa satış, portföy, sepet oluşturma, risk toleransı gibi kavramları da açıklıyor. Yatırım yapmak isteyen ancak neye, nasıl yapacağı konusunda hiçbir bilgisi olmayan ufak ve orta ölçekli yatırımcılara hitap eden Yatırım 101 kitabı, hemen hemen her yatırım çeşidi hakkında bilgiler sunuyor. Kitap, giriş seviyesindeki yatırımcılara hitap ettiği için dili oldukça sade, anlatımı anlaşılır ve akıcı. Farklı yatırım modellerini öğrenmek, yatırım portföyü oluşturabilmek, para biriktirmek dışında birikiminizi büyütmek, genç yaşta yatırım yapmanın önemini kavramak için Yatırım 101 kitabını okumanızı öneririz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Michele Cagan'ın bu kitabı dışında yatırım, emeklilik, bütçe, muhasebe ve bütçe üzerine 14 kitabı daha olduğunu biliyor muydunuz? Amerikan vatandaşı olan yazar, hâlihazırda iş koçluğu, kişisel koçluk ve yatırım danışmanlığı vermeye devam ediyor. Michelle Cagan Amerikalı olmasına rağmen kitapta verdiği bilgiler evrensel nitelikte, herkese hitap eden bir şekilde düzenleniyor. Kitapta Amerikalı ekonomist Benjamin Graham, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, Amerikalı yatırımcı Peter Lynch ve Amerikalı girişimci John Clifton Bogle gibi ekonomi alanında profesyonel olarak bilinen insanların ekonomi ve yatırım tavsiyeleri de yer alıyor. Kitabı dilimize Mihriban Doğan çevirerek okuyucuya sunuyor. 20 yılı aşkın bir süredir yeminli mali müşavirlik (EBM) yapan Michele Cagan'ın kaleminden çıkan kitap, ilk defa 2017'de Say Yayınlarından okuyuculara sunuluyor.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Michele Cagan'ın Yatırım 101 kitabını sevdiyseniz yine aynı seride yer alan, Alfred Mill'in yazmış olduğu Para Yönetimi 101 ve Ekonomi 101'i; iktisat uzmanı Mahfi Eğilmez'in Örneklerle Kolay Ekonomi'sini, Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi'sini; John Rotchild'in Kazanmayı Öğren - Yatırımcı İçin Küçük Kitap eserini ve Leo Gough'un Yatırmcının Pusulası - 25 Yatırım Klasiği'ni okumanızı tavsiye ederiz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Michelle Cagan
Çevirmen:Mihriban Doğan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.