Tante Rosa
Tante Rosa Kitap Açıklaması
İlk yayımlandığında "yerli" olmamakla eleştirilen Tante Rosa, Sevgi Soysal'ın, sinemaya da uyarlanan en özgün eseridir. Bir roman bütünlüğüne sahip olacak şekilde birbirine ustalıkla bağlanmış on dört hikayenin ana konusu kadınlık ikilemleridir. Sevgi Soysal'ın, o kendine özgü ironisiyle anlattığı Tante Rosa, yaşamın kurallarına ve sınırlandırmalarına başkaldıran, ancak kadınlığına hapsolduğu için hep yenilen biridir. O, "bütün kadınca bilmeyişlerin tek adıdır."
Sayfa Sayısı: 105
Baskı Yılı: 2004
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
- Kitap Adı: Tante Rosa
- Yazar: Sevgi Soysal
- Yayınevi: İletişim Yayıncılık
- İlk Baskı Yılı: 2002
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789750500923
Sabit Fikir
HÜMANİST ENTEL SERSERİ; ALTAYİN
Altay Öktem
Sam Savage aklı bir karış havada bir Türk yazar olsaydı da beni hümanist entel serseri bir fındık faresi kılığına sokup romanımı yazmaya kalksaydı, kitabın adını Altayin koyardı herhalde. Niye? Elbette aslına uygun olsun diye! Çünkü Savage’ın kitabının adı Firmin. E, başkahraman fare de ben olacağıma göre, kitabına benim ismimi çağrıştırmayan, tamamen farklı bir isim koyması yakışık almaz. En azından, benim açımdan hoş olmaz. Çünkü var böyle bir isim; Altay. Nüfus kütüğünde kaydım var. O zaman yapılacak en aklı başında iş, Altay’ı alıp mümkün olduğunca Firmin’e benzetmek..
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
25.12.2020
Evrensel, zamanının ötesindeSevgi Soysal'ın tüm cinsiyetleri etkileyen prangalayan toplumsal cinsiyet rollerini yavaş yavaş ve hayretle keşfederken kendi varoluşunu anlamlandırmaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatıyor. Büyük bir incelikle ve mizahla satır aralarında yazıldığı tarihe göre ileri boyutta tartışmaları masaya yatırıyor.
21.12.2020
Kadınca, Tabulara Baş Kaldıran, Masal GibiNüktedan ve masal gibi bir dil ile kadın olmanın ve büyümenin nasıl bir şey olduğunu anlatan bir kitap. Tante Rosa'nın olamayışı savruluşu aslında iç acıtan bir şey olsa da Sevgi Soysal'ın tatlı ve komik anlatımı sayesinde yüzünüzde buruk bir tebessüm ile okuyacaksınız.
14.12.2020
tante rosa i love youİnsanları sevmemeye başladı mı insan, insan gibi yaşamayı da sevmemeye başlıyor, insan gibi çalışmayı, kazanmayı, yemeyi, içmeyi, sevişmeyi, ölmeyi.. Bir kadının, toplumun aksi yönünde gelişimini göreceğiniz, her yaşta hayata bakışının biraz daha değiştiği ama bir yandan da sizi hep aynı kalmaya çalıştığı zamanlara götürecek, okurken derinlerinize işleyecek bir kitap.