Sürgün Gezegeni
Sürgün Gezegeni Kitap Açıklaması
"Otorite kişinin kendisinden mi kaynaklanır, yoksa etrafındakilerden mi?"
Ursula K. Le Guin, bilimkurgu ve fantazi edebiyatına damga vurmuş en büyük yazarlardan; türün kraliçesi. Kitapları ve fikirleriyle hem okurlara hem de yazarlara ilham veren Le Guin, erken dönem eserlerinden Sürgün Gezegeni'nde bizi ötekilik, önyargı, varoluş ve yuva özlemi gibi olgular üzerine derin bir yolculuğa çıkarıyor.
Galaksinin karanlık tarafındaki Sürgün Gezegeni'nde iki büyük halkın mücadelesi hep süregelmiştir: Alterralılar ve Tevarlılar. Gezegenin yabancıları ve "ötekileri" olan Alterralılar -diğer adıyla yabansoylular eski güçlerini kaybetmiş, nüfusu gittikçe azalan bir halktır.
Tevarlılar diğer adıyla izcanlılar "ötekiler"den hoşlanmayan, muhafazakâr, geri kalmış, ilerlemeye kapalı bir topluluktur.
Güney Göçü başlayıp Gaallar güneye doğru ilerleyince büyük savaş kapıya dayanır. Alterralılar ve Tevarlılar bir araya gelip ortak düşmana karşı savaşacak ya da yaklaşan uzun kışla birlikte felakete sürükleneceklerdir. Rolery ve Agat'ın sıradışı hikâyesi de işte bu süreçte başlar.
Mülksüzler ve Karanlığın Sol Eli'nin de dahil olduğu Hainish Cycle'ın bir parçası olan Sürgün Gezegeni, toplumsal ve düşünsel yargılara etkileyici bir dokunuş.
-Ursula K. Le Guin'in önsözüyle-
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları
- Kitap Adı: Sürgün Gezegeni
- Yazar: Ursula K. Le Guin
- Yayın Koordinatörü: Tuğçe Nida Sevin
- Çevirmen: Ekin Odabaş
- Editör: Saygı Ortanca
- Düzelti: Ömer Ezer
- Kapak Tasarımı: Şükrü Karakoç
- Yayınevi: İthaki Yayınları
- İlk Baskı Yılı: 2016
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9786053755678
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
11.01.2020
Ne kadarda şu anki DünyaFarklı bir zaman veya boyut olabilir fakat hep aynı değil mi ? Geri Kalmış bir topluluk ile Özgürlük peşindekilerin sürekli çatışması . Ursula Le Guin'in kaleminden sürükleyici bir hikaye.
28.02.2019
Hafif bir tebessümUrsula Le Guin o kadar güzel bir kalem ki bir meltemmişçesine esip geçiyor zihninizden sözcüklerin hissettirdikleri, sizede kitabı bir solukta bitirmek ve ardından başka bir kitabına sarılmak kalıyor. Öyle bağlıyor işte sizi kendine hikayeleri.