idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Elinizdeki bu kitap asırlar önce sergilenmiş çok yüksek bir hoşgörü belgesidir. Ne yazık ki insanlık yirmi birinci yüzyılda henüz bu hoşgörünün eşiğine bile gelememiştir. Hoşgörü ve tahammül kavramları bugünün yoğun çıkarcılığı altında adeta kaybolmuştur.

Milattan sonra sekizinci asırda Abbasi Halifesi Mehdi ile Nesturi Patrik'i 1. Timataus (Timoteos) el Cailik arasında dini bir muhavere cereyan etmiştir. Önce Tabiat-ı İlahiye'den ve Onun Ezeliyet'inden bahsederken, Halife Mehdi tarafından sorulan sorular ve bu sorulara verilen cevaplarla sohbet konusu derinleşmiş; sohbetteki hoşgörünün dozu kaçırılmadan iki yüz yetmiş beş maddeden oluşan dinler, tabileri ve kültürler arası hoşgörü diyalog taslağı ortaya çıkmıştır. Patrik Timataus tarafından hibru dilinde kaleme alınan bu kitap daha sonra Arapça'ya çevrilerek daha geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır.

Çapı küçük ama içeriği büyük olan bu kitapta halife Mehdi ile Nesturi Patriği Timataus arasında geçen diyalogda, Hz.İsa'nın birisi Ezeli öbürü zamanla kayıtlı olan doğumu, çarmıha gerilmesi, annesi Hz. Meryem ve nesebi, mukaddes kitaplardaki değişiklikler ve ahir zaman peygamberi hakkındaki ileri sürülen vasıfların kimi ifade ettiği bahsedilmektedir.

Biz de başta Kur'an olmak üzere çeşitli kaynaklardan yararlanarak kitabın kapsadığı konu ve başlıklara ve şamil olduğu alana otuz dört sayfalık bir formadan oluşan bir yorum ve kritik hazırladık. Maksadımız gerçeklerin elle tutulur, gözle görülür bir tarzda ortaya konulması ve kutsala saygıyı ve hoşgörüyü temin etmek, rakip tanımazlık hissini saldırganlık ve hazımsızlığın yollarını tıkamaktır.

Bu formada, Hz. İsa'ya baba kabul etmenin yanlışlığı, Allah'ın oğlu olarak takdim edilmesinin hata olduğun, kelimeden neyin kastedildiği, Hırıstiyanlık ilahiyatının tam tersine Allah'ın kemal sıfatlarının kavranabilirliği, hayat-ölüm, iman-amel ilişkisini kavrayamadıkları için Hırıstiyanların günah mefhumu olmaksızın mezarı bir istirahat yeri ve haşri de sorusuz cennete girme telakkileri, rahmetin gelmesine haç adı altında bir tahta parçasını vesile kılmaları, insanlığın çağına peygamber olarak taşınmaya çalışılmasının yanlışlığını yorum ve kritik etmeye çalıştık.

Asırlar gerisinden gelen bir hoşgörü içerisinde yalnız doğruları yine doğru bir payda üzerinde buluşturmanın ölçüleri elinizdeki bu kitaptan öğreneceksiniz.
(Arka Kapak)



Sayfa Sayısı: 104

Baskı Yılı: 2007


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ark Kitapları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Anonim
Yorum:Süleyman Koyuncu
Editör:Hasan Kurt
Kapak Tasarımı:Ersin Şahin

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.