idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Dünyanın en eski savaş stratejilerini tek bir kitaptan öğrenmek ister miydiniz? Oldukça kısa ama bir o kadar da doyurucu bilgiler içeren bu politik türdeki çalışmanın savaşa ve savaş tarihine bakış açınızı şekillendireceğini düşünüyoruz. Gelin, bilgi birikiminizi arttıracak bu eseri yakından inceleyelim.

 

"Savaş Sanatı" adlı eseri neden okumalısınız?

Savaş denilince akla sadece fiziksel bir güç gösterisi geliyor. Oysa ki bu kitap savaşı ve savaş felsefesini tüm incelikleriyle ele alıyor. 13 bölümden oluşan eser, kitabın yazarı Sun Tzu'nun hayatı ve eserleri ile başlıyor. Kitap; yazarla ilgili giriş bölümünden sonra içeriğinde bir komutanın başarıya ulaşması için stratejilerin önemi, saldırı taktikleri, iyi bir savaşçı olabilmek için kendinden emin bir duruş sergilemenin gerekliliği, orduyu yönetmek için güçlü bir karaktere sahip olmanın önemi, zayıf ve güçlü gibi iki zıt kavramın birbiriyle olan bağı, düşman karşısında harekete geçmenin aşamaları, olasılıkları hesaplamanın kazanmaya etkisi, savaş alanının analizi, arazide ordunun konumlandırılmasına yönelik tercihler, ateşli saldırılar ve casus kullanmanın önemi hakkında bilgiler içeriyor. Sun Tzu aslında liderlerin orduda doğru disiplini sağlaması ve savaşta başarı elde etmesi için tekniğin ve taktiksel bilginin önemini vurguluyor. MÖ 500'lerden günümüze ulaşmış bu eserde verilen bilgiler hâlen güncelliğini koruyor. Yazar, sadece savaşlarda değil, hayatta da başarılı olabilmenin yoluna ışık tutuyor. Karşıt konularda zekâyı kullanabilmenin neleri değiştirebileceğini öğreneceğiniz bu eseri bir solukta okuyacağınızdan eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Sun Tzu'nun askerî stratejiler üzerine yazdığı öğretilerinin bu eserde toplanıp yüzyıllardır evrensel olarak kabul gördüğünü biliyor muydunuz? Yazar, MÖ 6. yüzyılda günümüz Çin sınırlarında kurulmuş olan Wu Devleti komutanlarından biri olarak tanınır. Komutan olmasının yanı sıra, ünlü bir filozof ve asker'i deha olarak kabul görür. Yaşadığı tarih aralığı net olarak bilinmeyen yazar, bakış açısı ve anlatım yeteneğiyle Asya kıtasında döneminin en önemli düşünürleri arasındaki yer alır. Savaş Sanatı adlı eser 43 sayfadan oluşur. Barış Satılmış tarafından Türkçeye aktarılan eser, 2017 yılında İndigo Kitap etiketiyle okurların beğenisine sunulur. Uluslararası ilişkiler alanında hâlen bir başvuru kaynağı niteliğinde olan bu eser herkes tarafından en azından bir defa okunmalı!

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ünlü düşünür Sun Tzu'nun Savaş Sanatı adlı eserini sevdiyseniz başka yazarların kaleminden Roma Savaş SanatıBizans Savaş SanatıTürklerin Savaş SanatıSavaş Sanatı TarihiFransız Savaş Sanatı ve Türk Savaş Sanatı - Kutadgu Bilig'e Göre isimli kitaplara da göz atabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Sun Tzu
Kapak Uygulama:Hazar Ata
Çevirmen:Barış Satılmış

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.