Paradoks Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesi
Paradoks Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesi Kitap Açıklaması
Bilimin En Büyük Paradokslarına Etkileyici (Ve Eğlenceli) Bir Bakış.
Bilim insanları zaman zaman aklın sınırlarını zorlayan sorular ortaya atarlar . Bir kedi aynı zamanda nasıl hem ölü hem de diri olabilir? Neden Aşil ne kadar hızlı koşarsa koşsun bir tosbağayı geçemiyor? Bir insan nasıl ikizinden on yıl daha yaşlı olabilir?
Bilimin iletişimine yaptığı katkılardan dolayı İngiliz Kraliyet Akademisi tarafından madalyalandırılan Profesör Al-Khalili, bizleri adeta paradoksları yaratanların beynine sokacak kadar anlaşılır ve hünerli anlatımıyla, eğer doğru açıdan bakmayı başarırsak bu paradoksların çözülebileceğini gösteriyor. Bunu yaparken de Einstein'in zaman ve evren teorilerinden, kuantum dünyasından çıkma yepyeni fikirlere kadar insanın bilgi dağarcığına girmiş en önemli kuramlardan faydalanıyor.
Paradoks aklınızı fazlasıyla zorlayacak bir kitap... ama bundan çok zevk alacaksınız.
"Al-Khalili sizi bilimin zirvelerine doğru yönlendiriyor, ama bunu öyle bir aldatıcı rahatlıkla yapıyor ki farkına vardığınızda kendinizi çoktan Schrödinger'in kedisine gözünüzü dikmiş, genişleyen evrene dalmış ve kuantum teorisi üzerine düşünür buluyorsunuz ve bundan fazlasıyla zevk alıyorsunuz."
Financial Times
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Domingo Yayınevi
- Kitap Adı: Paradoks Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesi
- Yazar: Jim Al-Khalili Khalili
- Çevirmen: Cem Duran
- Yayınevi: Domingo Yayınevi
- İlk Baskı Yılı: 2012
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9786056260476
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
08.09.2019
OkunmalıBilime merakı olan herkesin okuması gereken bir kitap. Okudum ve beğendim.
13.08.2013
208 sayfaKitap 208 sayfa. Ama aslında 28 sayfa yeterli olurmuş. 9 ilginç paradokstan bahsediyor. İnternetten de bulabilirsiniz bu paradoksları ve açıklamalarını...
12.07.2013
Tavsiye EdiyorumEğer fiziğe, popüler bilime veya matematiğe düşkünseniz bir solukta okuyabileceğiniz bir kitap. Anlatımı oldukça yalın teknik terim ve kavram karmaşası yok. En önemlisi de diğer çeviri kitaplar gibi sadece dil olarak çevirisi yapılmış bir kitap değil anlamca da çevirisi yapılmış, yani çeviri yapılırken anlam bütünlüğü korunmuş ki bu tarz popüler bilim kitaplarında sıkça rastlanabilen bir özellik değil. Kesinlikle tavsiye ediyorum.