idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Bu eserdeki amacım; emperyalizm üzerine yazılmış Marksist eserlerin, hatta daha geniş çerçevede, kapitalist dünya ekonomisinin ortaya çıkışının ve gelişiminin izini sürmektir. Bu konunun ele alınmasına taraf olduğum kadar, konuya eleştirel yaklaşmaya da çalıştım: Taraf olmamın sebebi, bu teorilerden öğreneceğimiz pek çok şeyin olduğuna inanıyor olmamdır; eleştirel yaklaşmamın sebebi ise Marksist teorilerin, detaylı bir tetkiki ya da yapıcı eleştirileri dikkate alınmaksızın ya tümden kabul edilmesi ya da reddedilmesidir.

Yine bu kitapta amacım; kapitalist dünya ekonomisinin gelişimine yönelik Marksist gelenekte öne sürülen çeşitli söylemleri tartışmaya açmaktır. Konuyla ilgili olmadıkları sürece Marksist olmayan teorileri, kapitalizm öncesi imparatorlukları ve Sovyet genişlemeciliğini ele almayacağım. Bu; tamamen kendi içinde tutarlı bir söylem yaratmakla ilgili bir durum olduğundan, sayılan başlıkların önemini reddettiğim anlamına gelmemektedir. Bu aşamada, "emperyalizm"i de tanımlamaya çalışmayacağım; aslında hiçbir durumda nihai bir tanım sunmayacağım. Farklı yazarlar bu kavramı farklı anlamda kullandılar; ben yazarın kullandığı anlama dikkat çekeceğim. Bu kitapta yer alan bazı yazarlar "emperyalizm" sözcüğünü hiç kullanmadılar bile. Önceki sayfalarda geçen konu başlıkları -kapitalizmin ortaya çıkması, dünyaya yayılması, farklı bölgelerdeki eşitsiz gelişme, bazı ülkelerin diğerleri üzerinde kurduğu üstünlük- "emperyalizm" olarak tanımlamayı tercih ettiğimiz unsurlar ne olursa olsun, birbirine bağlıdır.



Sayfa Sayısı: 316

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kalkedon
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Anthony Brewer
Çevirmen:Cansu Aksoy

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.