İlk Müslüman
İlk Müslüman Kitap Açıklaması
"Zengin bir biyografi. Bu kitabı okuyanlar on dört asır sonra çağrısı bir buçuk milyardan fazla insanın inancı haline gelen peygamberi anlamaya hazır hale geleceklerdir."
-San Francisco Chronicle-
"Bu kitap Hz. Muhammed'in yaşam hikâyesini İslâmî kaynaklara göre rahat ve anlaşılabilir bir tarzda okuma şansı veriyor. İlk Müslüman bunu başarıyor. Öznesini canlı ve dolaysız anlatıyor."
-Hari Kunzru,The New York Times Book Review-
"Zengin ayrıntılarla çok güzel kaleme alınmış. Hazleton'ın kelimelerle yapabildiklerini neredeyse hiç kimse resimlerle bile yapmaya çalışmadı. Elinizden bırakamayacaksınız."
-The Seattle Times-
"Aynı kahramanı gibi Hazleton da siyaset ile dinin kesiştiği genellikle korkutucu mecralarda çok başarıyla gezinerek inancın derin insancıllığını ortaya çıkarıyor."
-More Magazine-
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 374
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Kitabix Yayınları
- Kitap Adı: İlk Müslüman
- Yazar: Lesley Hazleton
- Genel Yayın Yönetmeni: Kubilay Şenses
- Yayın Koordinatörü: Yeşim Albayrak
- Editör: Sibel Olukbaşı
- Kapak Tasarımı: Hüseyin Özkan
- Yayınevi: Kitabix Yayınları
- İlk Baskı Yılı: 2015
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9786056541025
Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız
07.08.2021
First MuslimKitabı okudum.Önemli eksiklerin yanında yanlış bilgilere de başvurduğundan yazar ne kadar objektif olmaya çalışsa da hatalı çıkarımlara gitmiş.Yer yer de sebep sonuç ilişkisini kurmakta zorlandığını (Örneğin HZ.Muhammed'in eşlerine kızıp mescidinde ayrı bir yerde bir süre kalmasını Kuran'ın eşlerinin maddi beklentileriyle dünya düşkünlüğünden bunu yaptıklarını bildirip yerildiği ayetleri doğru anlayamayıp,sorunu aralarındaki kıskançlığa vermesi gibi) ve bunu da satır aralarında göstermiş.Yazar vahye inanmadığından da Hz.Muhammed'in görev,vizyon ve hareketlerini devrin kültür,alışkanlık ve şahsi pisikolojik durumu vb. sebeplere bağladığından da başarılarını kendi orjinalliğinden uzak ve anlamından kayıplar vererek aktarabilmiş.Bunlara rağmen yazarın tarafsız kalmaya çalışması olumlu kanaatimdir.
09.03.2021
İlk MüslümanDaha okumadım okuyunca yorum yaparım.
03.01.2017
İçerik güzel, çeviri acemice..Alışılmışın dışında ve güzel bir anlatım. Ancak çeviri acemice ve okuma keyfine zarar veriyor. Kitabın orijinalini edinmek daha sağlıklı olacak.