idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (5)
  • Soru ve Cevap (0)

Engereğin Gözü, 17. yüzyıl Osmanlı sarayında geçen çarpıcı hikâyesiyle dikkat çekiyor. Osmanlı padişahlarından İbrahim dönemini anlattığı düşünülen eserin, tarihî atmosferinin yanı sıra psikolojik bir roman olma özelliği de bulunuyor. Eser; günümüzdeki adıyla Etiyopya olan Habeşistan’dan saraya getirilen ve yolda hadım edilen bir kölenin anlatımıyla okuyucusuna ulaşıyor. Son derece akıcı bir ritimle ilerleyen roman, okuyucusunun merak duygusunu beslemeyi başarıyor. Eser, içerdiği konular ve işleniş şekliyle yetişkin okuyuculara hitap ediyor. Duru bir dille kurgulanan Engereğin Gözü adlı eseri gelin, daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

 

"Engereğin Gözü" adlı kitabı neden okumalısınız?

Tarihin derinliklerinden ortaya çıkan Engereğin Gözü, Harem ağası Habeş Süleyman’ın bakışından psikolojik bir yaklaşımla okuyucusunu etkisi altına almayı başarıyor. Romanda bir köle ile bir padişahın görünüşte farklı olsa da derinlerde benzeyen hayatları aktarılıyor. Habeş Süleyman; hadım edilmiş bir köle olsa da duygularının peşini bırakmıyor. Kendi yolunu çizerek elde ettiği konumunu sağlamlaştırmak için çaba sarfediyor. Padişah ise, Valide Sultan tarafından zindanlara kapatılıp kardeşlerinin öldürülmesine tanık olmak gibi trajik olaylarla savrularak “deli” unvanıyla anılsa da iktidarını korumak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Engereğin Gözü, tarihten bir dönemin tüm çalkantılarına hikâyesinde yer verirken; geçmişten günümüze benzer senaryoların yaşandığı gerçeğiyle okuyucusunu yüzleştiriyor. Romanın tarihsel bir dokunuşla kurgulanan hikâyesi, karakterlerin psikolojik çözümlemeleri etrafında şekilleniyor. Engereğin Gözü adlı eserde saray entrikaları, taht savaşları, iktidar hırsı, harem, Valide Sultan ve Harem Ağası'nın yönetimdeki etkisi gibi unsurlar dikkat çekiyor. İnce ince işlenerek ustalıkla kurgulanan romanda ruhsal tahliller, saray içinde yaşanan olaylar çerçevesinde açıklanıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Engereğin Gözü adlı romanı Türk Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden Zülfü Livaneli kaleme alır. Toplam 144 sayfası bulunan roman 1996 yılında basılır. Eser, 1997 yılında Balkan Edebiyat Ödülü almaya hak kazanır. Türkçeden birçok dile çevirisi yapılan roman; Engereğin Gözündeki Kamaşma adıyla İspanya, İsviçre, Yunanistan, Kore, Bulgaristan gibi ülkelerde yayımlanır. 2020 yılında tekrar baskısı yapılan eser, İnkılap Kitabevi tarafından çıkarılır. Tarihçi akademisyen Ali Yaycıoğlu’nun resim çalışması kapak resmi olarak yer alır. Kitapta bulunan resimler, ressam Mahmut Karatoprak imzası taşır. Eserin editörlüğünü Gülşen İşeri, sayfa tasarımını Şevval Ulusoy üstlenir. Kapak tasarımını Ekin Başak Akgül yapar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Engereğin Gözü adlı romanı sevdiyseniz yazarın diğer eserlerine göz atabilirsiniz. Zülfü Livaneli’nin Kaplanın Sırtında - İstibdat ve HürriyetSon Adanın ÇocuklarıBalıkçı ve OğluSerenadSon AdaHuzursuzlukKardeşimin HikâyesiOrta Zekâlılar Cenneti adındaki eserlerini ve daha birçok eserini okuyabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.