idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Bu kitap Batı kapitalizminin büyük şirketleri ile Türkiye ve benzeri ülkelerdeki yerli büyük şirketler arasındaki ilişkilerin ne gibi iktisadi ve siyasi sonuçlar doğurduğunu araştırmak için yazılmıştır. Soğuk savaş sonrasında kurulmak istenen yeni düzende Batı kapitalizminin ve onun dev şirketlerinin ortak çıkarları örtüşmektedir. Buna karşılık azgelişmiş ülkelerdeki büyük şirketlerin çoğu, çok uluslu şirketlere bağımlı hale gelerek "ülkelerini de Batı kapitalizmine tek taraflı bağlamaya başlamışlardır."

Arjantin'de, Brezilya'da, Türkiye'de soğuk savaş sonrası ortaya çıkan dev iktisadi krizler ve "bu ülkelerin Batı kapitalizmine Ç.U.Ş. vasıtası ile tek taraflı bağlanmalarının sonucudur.

- Bu sistem işler hale getirilirken, büyük sermayenin ve büyük şirketlerin almış oldukları roller nelerdir?

- Bu ilişki düzeninde ortaya çıkan iktisadi ve siyasi sonuçlar nelerdir?

- Batı'da ve Batı dışında, büyük şirketler "nasıl ve niçin farklı bir misyon içinde bulunuyorlar?"

Kitap, sistemin nasıl çalıştığını, Türkiye'den de örnekler vererek ortaya koymaktadır.



Sayfa Sayısı: 228

Baskı Yılı: 2002


Dili: Türkçe
Yayınevi: Derin Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.