Aklayakın Seti-3 Kitap Takım

Aklayakın Seti-3 Kitap Takım David Runciman

5
1 Değerlendirme
Sepette İndirim
307,56 TL334,30 TL
Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
23 Eylül Salı kargoda

Ürün Özellikleri

Kitap Formatı

Ciltsiz

İlk Baskı Yılı

2019

Kitap Seti

Evet

Hamur Kalitesi

2. Hamur

Baskı Sayısı

1. Basım
Ürünün Kampanyaları
discount
discount
discount
Diğer Satıcılar
Tümü (2)
22 Eylül Pazartesi kargoda
Kampanyalı Fiyat
Sepette İndirim
404,03 TL
25 Eylül Perşembe kargoda
Kampanyalı Fiyat
Sepette İndirim
428,52 TL

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Damla Yayınevi Orta Çağ - Damla Yayınevi - Image 1

Damla Yayınevi Damla Yayınevi Orta Çağ - Damla Yayınevi

252,00 TL
Sepette 189,00 TL
placeholder-logo
Damla Yayınevi İlk Uygarlıklar - Damla Yayınevi - Image 1

Damla Yayınevi Damla Yayınevi İlk Uygarlıklar - Damla Yayınevi

208,00 TL
Sepette 193,44 TL
placeholder-logo
Etrüskler-Esrarengiz Kavim - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Etrüskler-Esrarengiz Kavim - Cinius Yayınevi

564,48 TL
Sepette 423,36 TL
placeholder-logo
İpek Kumaşın Tarihi - İpekyolu Kültür ve Edebiyat - Image 1

İpekyolu Kültür ve Edebiyat İpek Kumaşın Tarihi - İpekyolu Kültür ve Edebiyat

1.355,76 TL
Sepette 1.016,82 TL
placeholder-logo
Büyük İmparatorluklar Döneminde Anadolu Kentleri-İÖ.6.Yüzyıldan 14.Yüzyıl Sonuna Kadar - Tarih Vakfı Yurt Yayınları - Image 1

Tarih Vakfı Yurt Yayınları Büyük İmparatorluklar Döneminde Anadolu Kentleri-İÖ.6.Yüzyıldan 14.Yüzyıl Sonuna Kadar - Tarih Vakfı Yurt Yayınları

1
685,44 TL
Sepette 514,08 TL
placeholder-logo
Antik Yunan'ın Kısa Tarihi - İletişim Yayınları - Image 1

İletişim Yayınları Antik Yunan'ın Kısa Tarihi - İletişim Yayınları

1
292,32 TL
Sepette 219,24 TL
placeholder-logo
Yeni Çin Rüyası - İpekyolu Kültür ve Edebiyat - Image 1

İpekyolu Kültür ve Edebiyat Yeni Çin Rüyası - İpekyolu Kültür ve Edebiyat

1
432,43 TL
Sepette 324,32 TL
placeholder-logo
Eski Dünya'nın 70 Büyük Gizemi - Oğlak Yayıncılık - Image 1

Oğlak Yayıncılık Eski Dünya'nın 70 Büyük Gizemi - Oğlak Yayıncılık

1
1.350,00 TL
Sepette 1.255,50 TL
placeholder-logo
Açe Darüsselam Sultanlığı - Fatih Sultan Mehmet Vak.Ün. Yayınla - Image 1

Fatih Sultan Mehmet Vak.Ün. Yayınla Açe Darüsselam Sultanlığı - Fatih Sultan Mehmet Vak.Ün. Yayınla

157,25 TL
Sepette 117,94 TL
placeholder-logo
70 Yıllık Filistin Dramı-Nekbe Büyük Felaket 1948 - Mihrabad Yayınları - Image 1

Mihrabad Yayınları 70 Yıllık Filistin Dramı-Nekbe Büyük Felaket 1948 - Mihrabad Yayınları

125,99 TL
Sepette 117,17 TL
placeholder-logo
Tarih Sümerde ve Orta Asyada Değil Mekkede Başlar - Gelenek Yayınları - Image 1

Gelenek Yayınları Tarih Sümerde ve Orta Asyada Değil Mekkede Başlar - Gelenek Yayınları

1
200,00 TL
Sepette 180,00 TL
placeholder-logo
Kassitler: Askeri Aristokrat - Unutulmuş Krallıklar - Halk Kitabevi Yayınevi - Image 1

Halk Kitabevi Yayınevi Kassitler: Askeri Aristokrat - Unutulmuş Krallıklar - Halk Kitabevi Yayınevi

100,80 TL
Sepette 75,60 TL
placeholder-logo
Cinius Yayınevi Kayıp Kültür - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Cinius Yayınevi Kayıp Kültür - Cinius Yayınevi

312,48 TL
Sepette 234,36 TL
placeholder-logo
Birinci Dünya Savaşı'nda Türk Askerinin Siper Hayatı - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Birinci Dünya Savaşı'nda Türk Askerinin Siper Hayatı - Cinius Yayınevi

534,24 TL
Sepette 400,68 TL
placeholder-logo
Savaşlar Üzerine - En Önemli Anlatı 1.Kitap - Post Yayın - Image 1

Post Yayın Savaşlar Üzerine - En Önemli Anlatı 1.Kitap - Post Yayın

231,84 TL
Sepette 173,88 TL
placeholder-logo
Kent Devletinden İmparatorluğa - İmge Kitabevi - Image 1

İmge Kitabevi Kent Devletinden İmparatorluğa - İmge Kitabevi

1
453,60 TL
Sepette 340,20 TL
placeholder-logo
Ortaçağda Devletin İki Yüzü - Lotus Yayınları Yayınevi - Image 1

Lotus Yayınları Yayınevi Ortaçağda Devletin İki Yüzü - Lotus Yayınları Yayınevi

182,06 TL
Sepette 136,55 TL
placeholder-logo
Yurttaşlığın Kısa Tarihi - İmge Kitabevi - Image 1

İmge Kitabevi Yurttaşlığın Kısa Tarihi - İmge Kitabevi

371,69 TL
Sepette 345,67 TL
placeholder-logo
Dün Köleydik Bugün Halkız - Bilim ve Sosyalizm Yayınları - Image 1

Bilim ve Sosyalizm Yayınları Dün Köleydik Bugün Halkız - Bilim ve Sosyalizm Yayınları

90,72 TL
Sepette 68,04 TL
placeholder-logo
Stalinize Karşı Bolşevizm - Yazın Yayınları - Image 1

Yazın Yayınları Stalinize Karşı Bolşevizm - Yazın Yayınları

231,84 TL
Sepette 173,88 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)

  • Soru ve Cevap (0)

  • Tüm Satıcılar (2)

Setin İçindeki Kitaplar

Antik Dünya

Antik dünyada yaşam nasıldı? Bir zaman makinemiz olsa ve gidebilseydik Antik Roma’da neler görürdük mesela? Parıltılı beyaz tapınaklar ve togalara bürünmüş Romalılar mı? Forumda konuşma yapan Cicero’yu mu? Atina’da gezinseydik fikirleriyle Atinalıları çileden çıkaran Sokrates’e mi rastlardık? Parthenon’un görkeminden gözlerimizi alabilir miydik?
Bu kitapta Antik Çağ’a dair bu tür klişe imgeler yok.
İngiltere’nin önemli tarihçilerinden Jerry Toner’la bambaşka bir antik dünya yolculuğuna hoş geldiniz: Sokaklar ölüm ve çöp kokuyor. Seçkin azınlık dışındaki herkes sürekli fakirleşme, açlık ve ölüm tehdidi altında yaşıyor. Belediye, köle cezalandırma hizmeti veriyor. Bebekler satılıyor, kadınlar satılıyor, erkekler satılıyor. Cinsellikte, kimin kimle ne yaptığına değil, kimin üstte olduğuna bakılıyor. Duvar yazıları bilgelik değil, bol küfürlü mesajlar içeriyor.
Jerry Toner, böyle bir dünyada sıradan bir kadın, esnaf ya da köle olmanın anlamını sorguluyor. Antik dünyayı anlayabilmek için Antik Yunan ve Roma’yı tek başlarına değil, dönemlerinin küresel güçleriyle birlikte değerlendiriyor. Mesela Yunan metinlerinde barbarlar olarak geçen Persler sahiden öyle miydiler? Yunanlar hakkında ne düşünüyorlardı? Roma İmparatorluğu, Antik Çin’le karşılaştırıldığında nasıl duruyordu? Batı’nın İslam’a bakışını şekillendiren neydi?
Antik Dünya’yı okumak, hangi fikirlerin çağdan çağa “yeniden icat edilerek” kullanıldığını, hangi davranışların hemen hiç değişmeden nesilden nesile geçtiğini görmemizi, modern dünyaya dair cevaplamakta zorlandığımız sorulara başka bir gözle bakabilmemizi sağlıyor.
AKLAYAKIN serisi, mühim fikirler/zamanlar üzerine, önemli zihinler tarafından kaleme alınmış kısa ama tesirli kitaplardan oluşuyor.

 

Her Şeyin Teorisi

1900’ların başlarında, Lord Kelvin fizikte artık keşfedilecek bir şey kalmadığını öne sürdü. Sadece birkaç yıl sonra, Einstein görelilik teorisiyle dünyamıza dair o güne kadar oluşmuş bilgiyi tersyüz etti. Ardından 1980’lerde Stephen Hawking kuramsal fiziğin sonuna geldiğimizi, her şeyi açıklayan tek bir teorinin yakın olduğunu iddia etti… ve yanıldı.

Evrene dair her şeyi, her bir fizik olgusunu açıklayabilen tek bir teori… Her Şeyin Teorisi. Bilim böyle bir teorinin izini sürmekten –ve sıklıkla ona ulaşıldığı yanılgısına düşmekten– vazgeçmedi.
İngiliz Bilim Yazarları Derneği Ödülü’nü üç kez kazanmış tek bilim insanı olan Frank Close, “her şeyin teorileri” tarihinde zaferler ve hayal kırıklıklarıyla dolu sürükleyici bir yolculuğa çıkıyor. On yedinci yüzyılda Newton’ın hareket yasalarından başlayıp, on dokuzuncu yüzyılda termodinamiğe ve James Clerk Maxwell’in elektromanyetizma yasalarına, oradan da yirminci yüzyılda Max Planck’la Paul Dirac’ın kuantum fiziğine giren Close, nihayet günümüz fiziğine (süpersicim, çoklu evren, döngü kuantum kütleçekimi) gelip mevcut her şeyin teorisinin kalıcılığını sorguluyor. Bir teorinin, önce her şeyin teorisine meydan okuduğu, sonra onun yerini aldığı amansız döngünün, bilimin ilerlemesinde nasıl büyük bir rol oynadığını gözler önüne seriyor.

AKLAYAKIN serisi, mühim fikirler/zamanlar üzerine, önemli zihinler tarafından kaleme alınmış kısa ama tesirli kitaplardan oluşuyor.

 

Politika

Seçme şansı verselerdi, Danimarka’da mı yoksa Suriye’de mi doğmak isterdiniz? Şayet özel bir bağınız yoksa, sorunun cevabı barizdir. İster sevin ister burun kıvırın, politika önemlidir. Dün sıkıcı bir kuzey karakolu olan Danimarka’yı böylesine çekici hale getiren de, uygarlığın beşiğinde yer alan Suriye’yi bu derece yaşanmaz kılan da politikadır.
Elinizdeki kitap, dünyanın önde gelen siyaset bilimcilerinden David Runciman tarafından hazırlanmış, kısa ama tesirli bir rehber: Politika nedir? Neden ona ihtiyaç duyarız? İçinde bulunduğumuz çalkantılı günlerde bizi nereye doğru götürebilir? Tüm soruların cevabı demokrasi olabilir mi? Yoksa Washington’daki Kongre binasının da, tıpkı Atina’daki Parthenon ya da Moskova’daki Lenin mozolesi gibi, büyüleyici bir harabeye dönüşmesi kaçınılmaz mı?
Runciman’ın berrak anlatım dili ve etkileyici görsel tasarımıyla POLİTİKA, nasıl –ve neden– yönetildiğimize kafa yoran herkes için önemli bir kitap.

AKLAYAKIN serisi, mühim fikirler/zamanlar üzerine, önemli zihinler tarafından kaleme alınmış kısa ama tesirli kitaplardan oluşuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

334,30 TLSepette İndirim
307,56 TL