idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (6)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (3)
  • Soru ve Cevap (0)

Her anınızın gözetim altında olduğu bir dünyada yaşamak nasıl olurdu, hiç düşündünüz mü? George Orwell, 1984 adlı kitabında Büyük Birader adlı bir diktatörün yönetimde olduğu totaliter bir rejimde halkın her an gözetlenerek denetlendiği bir ülkeyi tasvir ediyor. Roman, geçmiş yüzyılda yazılmasına rağmen günümüz dünyasının eşsiz bir alegorisini sunuyor. Gelin; sadece bugün değil, gelecekte de yaşanabilecek olayların yer aldığı eserin içeriğinden kısaca söz edelim.

 

"1984" adlı kitabı neden okumalısınız?

George Orwell'ın akıcı dili ve geniş hayal gücüyle inşa ettiği, 352 sayfadan oluşan bu zamansız şaheseri sizlere bir solukta okunabilecek kadar ilginç bir hikâye sunuyor. 1984, dünyanın savaş tarafından tahrip edilen distopik bir evrende geçiyor. Bu dünyada aç ve korku dolu vatandaşlar, yanlış bilgilendirmelerle onları cahil bırakmaya çalışan bir rejime bağlılık sözü vermek zorunda kalıyor. Romanın ana karakteri olan Winston Smith ise bu sistemden bir şekilde çıkmaya çalışıyor. Artık gündelik dile geçmiş "Büyük Birader", "Büyük Birader sizi gözetliyor", "düşünce suçu" ve "düşünce polisi" gibi terimlerin yaratıcısı olan Orwell; devletlerin güçlendiklerinde nasıl bir denetim toplumu yaratabileceklerini gözler önüne seriyor. 1984, gözetim teknolojilerinin ilerlediği modern çağda, romanda geçenlerin bir kurgudan çok geleceğe dair bir öngörü olduğunu düşünmenizi sağlıyor. Okuduktan sonra hükümetlerin ve teknolojinin gidebileceği karanlık sınırların farkına varmanıza yardım edecek roman, George Orwell'ın neden çok iyi bir yazar olduğunu kanıtlıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Geoge Orwell'ın 1984 adlı romanının geçtiği tarihi ilk olarak 1980 veya 1982 olarak belirlediğini biliyor muydunuz? Kitabın ismine bir tarih koymasının nedenini yazar arkadaşı Julian Symons'a "Kitabın yazımını 1948 yılında tamamladığım için, 1948'in son iki rakamının yerlerini değiştirmeye karar verdim." diye açıklar. Özgün dili İngilizcedeki adı "Ninetten Eighty-Four" olan çarpıcı eser, ilk olarak “Avrupa’daki Son Adam” ismiyle okuyucuya sunulur ancak daha sonra eserin adı 1984 olarak değiştirilir. Yayımlandıktan sonra oldukça dikkat çeken kitap, George Orwell'ın tüm itirazlarına rağmen Amerika, İngiltere ve Sovyetler Birliği'nde yasaklanır. 1984'ün etkileyici hikâyesi, Michael Radford'un yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde usta oyuncu John Hurt'ün yer aldığı 1984 (IMDb: 7.1) ismiyle 1984 yılında sinemaya uyarlanır. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından okurla buluşturulan eserin çevirisi ise Bülent Doğan imzası taşır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Eğer George Orwell'ın 1984 adlı romanını sevdiyseniz yazarın bir hayvan çiftliği aracılığıyla Sovyet Rusya'ya eleştiri niteliğinde kaleme aldığı Hayvan Çiftliği ya da İspanya İç Savaşı'nda bir misil olarak yer aldığı günleri anlattığı Selam Olsun Katolonya'ya adlı eserlerini de okuyabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:George Orwell
Çevirmen:Bülent Doğan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.