idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

1968'in İki önemli siması; gençlik hareketinin iki Daniel'inden biri olan Daniel Bensaid İle Alain Krivine, 1968'İn kırkıncı yılında kendi 68'lerini başkalarının 68'İnden ayırdederek, yeni mücadeleler için 1968'in kazanımlarını sorunlarıyla birlikte yeniden değerlendiriyorlar. 1968'i yalnızca bir başlangıç olarak ele alıp bugün sosyalist mücadelede yeni hamlelerle bağlantısını kurmak İçin 68'e dair safsataların, yanılsamaların ayıklanması gerekir. Bensaid ve Krivine bugün Fransa'da kendini yeniden inşa etmiş, neoliberal dönemde ayakta kalmış ve hatta geliştirmiş olan bir siyasal hareketin sözcüleri olarak 1 968 değerlendirmesini bir nostalji olarak değil tarihin önünü açmak için yapıyorlar.
Mücadeleyi sürdüren ve 1968'i yaşatan iki militanın ortak kitabı çokça sözü edilen Fransız 68'inin devralınabilecek mirasını ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Daniel BensaTd, Paris VIII. Universİte'de felsefe okutuyor. Sayısız felsefi, tarihi, siyasal eserin yazarı (Türkçe'de Köstebek ve Lokomotif adlı bir derlemesi var). 1968 yılında Nanterre'dekİ hareketin Önderlerinden.
Alain Krivine, Lige Communiste Revolutionnaire'in 2006 yılına kadar siyasi büro üyesi, halen sözcülerinden biri.



Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yazın Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.