18. YüzyıldaTürkiye ve İstanbul Antonie Olivier
(0 yorum)
Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz
Ürün Özellikleri
Antonie Olivier'in Türkiye Seyahatnamesi bir Avrupalı'nın Osmanlı Devleti ile ilgili detaylı ve sürükleyici gözlemlerini ve incelemelerini içermektedir. Fransız bir doktor olan Olivier Fransız Devrimi'nden sonra politik amaçlarla, İstanbul'a Fransız Hükümeti tarafından bir heyetin başında gönderilmiştir. Eserin önemli bilgiler içermesinin yanında yazarının da akademik bir kimliğe sahip olması ayrıca göz önünde bulundurulmalıdır. Nitekim bu kimliği nedeniyle olsa gerek, ekonomik, sosyal, kültürel konularda oldukça bilimsel ve mümkün olduğunca gerçekçi veriler sunmaya dikkat etmiştir.
Örneğin, coğrafya bilimi açısında çeşitli bölgelerin yerlerini tespit ederek haritaları düzelttirmiştir. Ayrıca gezdiği yerlerin özellikle bitki örtüsü ve zirai yapısı hakkında oldukça bilimsel veriler sunduğu görülmektedir. İstanbul ve uğradığı Ege Denizi adalarında bitki örtüsünün ayrıntılı ve biraz da edebi tasvirini verdikten sonra yetiştirilen ürünleri, tahmini miktarları itibariyle tespit etmiştir. Ye
Seyyahımızın bu eseri, dönemin Osmanlı toplumunu bir seyyahın gözünden incelemek isteyenler için çarpıcı ve anektodlarla dolu bilgiler içermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 280
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Köprü Kitapları
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.