idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Köy Kaframı, Selçululardan Osmanlı İmparatorluğuna, hatta Cumhuriyet'e kadar zihinlere oturmuş değildi.Köylümüz kendi kabuğu içinde kendi kaderini dövüyordu.Özellikle Osmanlı'nın işgalci politikası nedeniyle arka arkaya girilen savaşlar, büyük ölçüde kuvvet, insan ve toprak kaybına neden olmuş, bu durum köy yaşamını sefillik boyutuna indirmişti.

Birinci Dünya Savaşı sonunda işgale uğrayan Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı Kurtuluş savaşını zaferle bitirip Cumhuriyeti ilan etti.Halk aç yorgun perişan kalmıştı.Cumhuriyet'in kurucuları, Birinci Dünya Savaşını kaybetmenin gerçek nedenini geri kalmışlığımıza bağlıyordu. Gerçekten de galipler, bilimde, fende ve teknikte bizden ilerdeydiler. O halde öncelikle yapılacak iş, bilim ve teknolojide ilerlemekti. Bu ise her şeyden önce halkın okutulmasıyla sağlanabilirdi. Ülke nüfusunun yüzde 80'den fazlası köylü olup okumasız yazmasızdı. 40.000 köyün 32.000'i okulsuz ve öğretmensizdi köylünün okutulması için ivedi önlemler almak gerekiyordu. Önce her köyde bir okul, hemen ardından, her okula bir öğretmen…

Bu amaçla önce eğitmen kursları sonra köy enstitüleri açıldı ( 1940) Kendine özgü bir eğitim düzeni uygulayan köy enstitülerinde köyün yaşam ufkuna yeni bir bakış getirecek 8 bin 700 eğitmen, 17.000 öğretmen yetiştirildi. Üretime dayalı bir eğitim için her köye bir öğretmen atandı. Karasabanın ardından çekilip çıkarılan köy gençlerinin, özellikle kendi köylerine öğretmen olmalarına dikkat edildi. Bu öğretmenler tarımda, sanatta, fen ve edebiyatta değerli eleman oldular. Okudular, okuttular,öğrendiler, öğrettiler.

Yazdılar, yazar oldular. Hatta kendileri gibi yazarlar yetiştirdiler.
Bu kitapta 65 Köy Enstitülü yazarın yaşamları ve yapıtlarından seçmeler yer alıyor.
Yararlı olacağı umuduyla okurlarımıza sunuyoruz.
Öğretmen Dünyası
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 504

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Say Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Bahattin Uyar
Kapak Tasarımı:Emel Sünter Yalçın

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.