idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (35)
  • Soru ve Cevap (0)

"Son Cüret", roman tadında anlatımıyla Milli Mücadele döneminin ayrıntılı incelemesini okuyucuyla buluşturuyor. Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı eser, tarihî olayların yanı sıra Milli Mücadele’de yer alan aktörleri ve Mustafa Kemal’i farklı bir yönden inceliyor. Eserde okurlara daha önce hiç iletilmeyen bir tarz ve içerikte tarihî gerçeklikler aktarılıyor. Kolay okunan "Son Cüret", anlaşılır ve akıcı bir anlatımla ilerleyerek hacmine rağmen okurun ritmini düşürmemeyi başarıyor. Kitap; içeriği ve anlatımında yer alan ögeler açısından yetişkin okurlara hitap ediyor. Gelin, bir solukta okuyacağınız eserin detaylarına birlikte bakalım.

 

“Son Cüret” adlı kitabı neden okumalısınız?

"Son Cüret" adlı eserinde Yılmaz Özdil, yakın tarihin sadece bizler için değil, tüm dünya için en önemli olaylarının başında gelen Kurtuluş Savaşı dönemini destansı bir dille aktararak günümüze ışık tutuyor. Milli Mücadele öncesi durum tahlili yaparak başlayan kitap, mücadele kararlığını açıkça gösteriyor. Yazar eserde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde gerçekleşen ve tarihe yön veren büyük mücadeleyi tüm gerçekleriyle okuyucuya iletiyor. Kuvayımilliye ve diğer unsurların mücadeleye katkıları, ayrıntılı bir şekilde kitapta yer buluyor. Eser, halkın tüm çabalarının ve mücadeleye güç katan kadınların katkısının altını çizmeyi ihmal etmiyor. Tüm görüşmeler, toplantılar ve cepheler tek tek neden sonuç ilişkisiyle ortaya konuyor. Emperyalist güçlerin ve onların iş birlikçilerinin bertaraf edilmesi için harcanan büyük çaba, gözler önüne seriliyor. Bir milletin direnişini ve en umutsuz anlarda bile Türk milletinin nasıl küllerinden doğduğunu etkili bir üslupla ortaya çıkarıyor. Yazar, okurunu bilgilendirmek amacıyla tarihî gerçeklikleri hiçbir detayı atlamadan netlikle ve belgelere dayandırarak açığa çıkarıyor. "Son Cüret", Kurtuluş Savaşı dönemi tarihi aktarılırken tarihin çarpıtılmasını engelleme ve gerçek dışı tarihin önüne geçme misyonu da taşıyor. Kitap, tarihte yaşanan ve günümüzde de tekrar eden olaylar için âdeta bir pusula görevi üstleniyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Yılmaz Özdil tarafından kaleme alınan "Son Cüret" adlı kitabın toplam 12 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu biliyor muydunuz? Peki, kitabın yazım aşamasının tam iki yıl sürdüğünü daha önce duymuş muydunuz? Yılmaz Özdil, "Son Cüret"i Hasan Tahsin’e ithaf eder. Aralarında Mustafa Kemal ve Anka Kuşu adlı eserlerin da yer aldığı üçlü serinin ikinci kitabı olan "Son Cüret", Sia Kitap tarafından okuyucuyla buluşturulur. İlk baskısı 2020 yılında yapılan eser, toplam 456 sayfadan oluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Tarihî araştırma türü kitaplarla ilgileniyorsanız ve "Son Cüret" adlı eseri beğendiyseniz Yılmaz Özdil’in kaleme aldığı "Mustafa Kemal", "Anka Kuşu", "Adam", "Sen Kimsin?" ve "Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda" adlı kitaplarına da göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.