idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Son yüzyılımıza damga vuran kalkınma çabaları ve küreselleşme gerçeği üzerinde yaşadığımız gezegene ilişkin ekonomik, sosyal ve çevresel kaygılarımızı ve duyarlılıklarımızı her geçen gün arttırmaktadır. Bu kaygılar, insanların değer spektrumuna yeni tabakaların eklenmesine ve sosyal sorumluluk bilincinin her geçen gün yaygınlaşmasına sebep olmaktadır. Yeni değerler içselleştirilerek yürütülecek kalkınma stratejilerinin sadece ekonomik bir anlayışla yapılmamasını, sosyal ve kültürel kaynakların korunarak gelecek nesillere aktarılacak şekilde düzenlenmesini gerekli kılmıştır.

Bu yaklaşımla değişimi ortaya koyacak program ve projelerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve etkilerinin arttırılması, kaygılarımızla ilgili sorunlarında çözülmesi anlamına gelecektir. Değerlendirme metodolojisi açısından baktığımızda özellikle sosyoekonomik kalkınma projelerinin, bütün paydaşların ihtiyaç ve algılarına cevap verecek bir niteliğe bürünmesi kaçınılmazdır. Bu metodolojinin en karmaşık argümanı ise “SOSYAL ETKİ” kavramıdır.

Proje uygulamalarından kaynaklanan sosyal değişimi öngörmek ve yönetmek için kullanılan bir süreç olarak sosyal etki değerlendirme çalışmaları, uluslararası örgütler, ulusal hükümetler, yerel ve bölgesel kuruluşlar ile özel sektör firmaları tarafından yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Bu çalışma ile de etki-değer zinciri yaklaşımına bağlı olarak uygulanacak sosyo ekonomik kalkınma program ve projelerinde ortaya çıkacak sosyal sonuçların ölçülmesini ve yönetilmesini sağlayacak yöntemler incelenmektedir.

Özellikle, Proje uygulamalarında sosyal etki değerlendirme çalışmaları açısından bir farkındalık oluşturacağı ve Türkçe literatüre katkı sağlayacağı düşünülen bu kitabın okuyucuya faydalı olması ve daha kapsamlı çalışmalara ışık tutması en büyük arzumdur.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.