Osmanlı'da Macar Tarih Bilimi ve Arkeolojisi Gabor Fodor
26,59 TL X 36 Ay Alışveriş Kredisi Fırsatı
Kargo Bilgileri
Ürün Özellikleri
Kitap Formatı
CiltsizYazar
Gabor FodorBasım Dili
TürkçeSayfa Sayısı
256Hamur Kalitesi
2. HamurBaskı Sayısı
1. BasımBenzer Ürünler
Birinci Dünya Savaşının en büyük kültür diplomasisi girişimlerinden biri olan İstanbul Macar Bilim Enstitüsünün işleyişi böyle başlamış, onlarca yıl geriye uzanan planlamaları takiben resmi olarak 21 Kasım 1916'da kurulmuştu. Bu şekliyle tarih kitaplarına kurumsallaşmış Macar kültür diplomasisinin ilk yurtdışı enstitüsü olarak giren kurumun faaliyetlerini, politikacılar, bilim insanları, sanat eseri koleksiyoncuları ve amatör Doğu araştırmacılarının hepsi aynı şekilde umutla izliyorlardı. Bu tuhaf zamanın seçilmiş olmasında savaşın sunduğu olanakların elbette ki büyük rolü olmuş; böylece 1880'li yıllardan itibaren gitgide daha çok Doğu'ya yönelen Macarların politik, ekonomik ve bilimsel ilgisi, Turancılık ve bunlarla birlikte ortaya çıkan sömürgecilik hayallerinin, dört imparatorun ittifakı sayesinde nihayet önü açılmıştır. Gerçi tüm bunlara olan ilgiden bağımsız olarak, bu enstitü işinin başlamasından herkes memnundu, ama Macar kültürünün Doğu'ya nüfuzunun ne zaman, nasıl bir profille ve tam olarak nerede gerçekleşeceği tamamen belirsizdi.
Elinizdeki kitap bu hikâyeyi ilk defa eksiksiz olarak anlatmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.