idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Ehmede Xanî'yi mi anlatır Mir'e Mektup? Görünürde öyle... Görünen nedir peki? Yetişkin bir erkek, bir âşık, bir yazar, bir düşünür. Bir ölüm, daha doğrusu bir ölüm biçimi, nereden (kimden) ve nasıl geldiği zehrin, Okunanamaz bir hale gelen bir mektup (Ehmede Xanî'nin mektubu), kime, kimlere yazılmıştır? Görünürde Mir'e, yani iktidara, Nedir iktidar?Foucault'ya koşalım: "Oysa gerçekte iktidar ilişkiler demek; az çok örgütlenmiş, piramit gibi koordine edilmiş bir ilişkiler yumağı..." Jan Dost, tüm roman boyunca soruyor, "Okunamazlık bir kader midir? Kaderin cilvesi mi yoksa?" Bu anti-biyografik zamanaşımı romanı, Ehmede Xanî, doğruyu, doğruları söylediği-yazdığı için mi öldürüldü? Belki de... Önemli bölümleri silinmiş bir mektupla nereye kadar gidebiliriz ki? Jan Dost, "hiçbir yere!" diyecektir hiç kuşkusuz. Geçerken söyleyivermiştim Mir'e Mektup'un bir aşk romanı olduğunu, ekliyorum şimdi fırsat varken: Evet aşk var, evet erotizm var, evet aklın kanlı iktidarı var, sözcükler var, gökten mürekkep yağıyor evet, başka, başka şeyler de var bu çok-katmanlı yapıta dair altı çizilmesi gereken...



Sayfa Sayısı: 194

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jan Dost
Çevirmen:Muhsin Kızılkaya

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.