Körlük

Körlük Jose Saramago

4.7
468 Değerlendirme
Sepette İndirim
385,95 TL415,00 TL
Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
13 Eylül Cumartesi kargoda

Ürün Özellikleri

İmzalı Kitap

Hayır

Kitap Formatı

Ciltsiz

Basım Dili

Türkçe

İlk Baskı Yılı

2017

Kitap Seti

Hayır
Ürünün Kampanyaları
discount
discount
discount
Diğer Satıcılar
Tümü (2)
15 Eylül Pazartesi kargoda
Kampanyalı Fiyat
Sepette İndirim
389,67 TL
13 Eylül Cumartesi kargoda
537,90 TL

Benzer Ürünler

placeholder-logo
Kırık Kanatlar-Arapça Türkçe Roman - Muarrib - Image 1

Muarrib Kırık Kanatlar-Arapça Türkçe Roman - Muarrib

252,00 TL
Sepette 189,00 TL
placeholder-logo
Cecile - Kafe Kültür Yayıncılık - Image 1

Kafe Kültür Yayıncılık Cecile - Kafe Kültür Yayıncılık

302,40 TL
Sepette 226,80 TL
placeholder-logo
O'nun Hikayesi - Sel Yayıncılık - Image 1

Sel Yayıncılık O'nun Hikayesi - Sel Yayıncılık

1
221,76 TL
Sepette 166,32 TL
placeholder-logo
Zindandaki Filozof - Demavend - Image 1

Demavend Zindandaki Filozof - Demavend

151,20 TL
Sepette 113,40 TL
placeholder-logo
Nam-ı Diğer Grace - Doğan Kitap - Image 1

Doğan Kitap Nam-ı Diğer Grace - Doğan Kitap

8
524,16 TL
Sepette 366,91 TL
placeholder-logo
Beyaz Filin Gözyaşları - Arkadya Yayınları - Image 1

Arkadya Yayınları Beyaz Filin Gözyaşları - Arkadya Yayınları

4
292,32 TL
Sepette 219,24 TL
placeholder-logo
Bir Kadının 24 Saati - Potink Kitap - Image 1

Potink Kitap Bir Kadının 24 Saati - Potink Kitap

181,44 TL
Sepette 136,08 TL
placeholder-logo
Benim Büyük Aşkım - Doğan Kitap - Image 1

Doğan Kitap Benim Büyük Aşkım - Doğan Kitap

299,90 TL
Sepette 278,91 TL
placeholder-logo
Pekratus - Sergi Yayınevi - Image 1

Sergi Yayınevi Pekratus - Sergi Yayınevi

40,32 TL
Sepette 30,24 TL
placeholder-logo
Ben Manchester United'i Seviyorum - Demavend - Image 1

Demavend Ben Manchester United'i Seviyorum - Demavend

140,00 TL
Sepette 130,20 TL
placeholder-logo
Elveda MargaritaKüçük Kentimizin Sonu - Belge Yayınları - Image 1

Belge Yayınları Elveda MargaritaKüçük Kentimizin Sonu - Belge Yayınları

141,12 TL
Sepette 105,84 TL
placeholder-logo
Kafka Kitap Yaban Çocuklar - Kafka Kitap - Image 1

Kafka Kitap Kafka Kitap Yaban Çocuklar - Kafka Kitap

405,00 TL
Sepette 376,65 TL
placeholder-logo
Bomba - Kaos Yayınları - Image 1

Kaos Yayınları Bomba - Kaos Yayınları

292,32 TL
Sepette 219,24 TL
placeholder-logo
Mükemmel - Yakamoz Yayınları - Image 1

Yakamoz Yayınları Mükemmel - Yakamoz Yayınları

799,00 TL
Sepette 735,08 TL
placeholder-logo
Hazar Sözlüğü: Yüz Bin Kelimelik Bir Sözlük - Roman - Ketebe - Image 1

Ketebe Hazar Sözlüğü: Yüz Bin Kelimelik Bir Sözlük - Roman - Ketebe

202,61 TL
Sepette 151,96 TL
placeholder-logo
Fahrelnissa ve Ben - Cinius Yayınevi - Image 1

Cinius Yayınevi Fahrelnissa ve Ben - Cinius Yayınevi

413,28 TL
Sepette 309,96 TL
placeholder-logo
Dönüşüm - Dekalog Yayınları - Image 1

Dekalog Yayınları Dönüşüm - Dekalog Yayınları

151,05 TL
placeholder-logo
Mecaz Hayvan Çiftliği - Mecaz - Image 1

Mecaz Mecaz Hayvan Çiftliği - Mecaz

136,36 TL
Sepette 126,81 TL
placeholder-logo
1984 - Potink Kitap - Image 1

Potink Kitap 1984 - Potink Kitap

196,56 TL
Sepette 147,42 TL
placeholder-logo
Fakirler Nasıl Ölür? - Ren Kitap Yayınevi - Image 1

Ren Kitap Yayınevi Fakirler Nasıl Ölür? - Ren Kitap Yayınevi

272,16 TL
Sepette 204,12 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (468)

  • Soru ve Cevap (0)

  • Tüm Satıcılar (2)

Kırmızı Kedi Yayinevi Körlük - Jose Saramago

Jose Saramago, "Bakabiliyorsan gör, görebiliyorsan fark et." sözleriyle okuyucuya âdeta "Körlük dünyasına hoş geldiniz." diyor. Portekizli yazar Jose Saramago, distopya türünün en karanlık romanlarından biri olan Körlük ile her yaştan okuyucuya sesleniyor. Yazar, görebilmenin evrenselliğini eserinde hiçbir isim kullanmadan okuyucuya aktarıyor. Adı bilinmeyen ülkenin, adı bilinmeyen insanlarına engellenemez bir hastalık bulaşıyor: körlük. İnsanların peş peşe kör olmaya başladığı ülkede korku, panik ve kaos; toplumun hemen her bölgesinde egemen oluyor. Yaşanan duruma devlet yetkililerinin de dâhil olmasıyla körlüğe yakalananlar tecrit ediliyor. Dilerseniz eserin konusuna biraz daha detaylıca bakalım.

 

"Körlük" adlı kitabı neden okumalısınız?

Nobel edebiyat ödüllü yazar Saramago, kendine özgü kalemiyle yarattığı karakterler, kullandığı noktalama işaretleri ve benzersiz bakış açısıyla mevcut sisteme başkaldırıyor. Yazar, Körlük romanını yazarken alışılmışın dışında bir yöntem kullanarak sadece nokta ve virgül kullanıyor. Okuyucunun yaşanan korkuya beraber eşlik edeceği karakterler ise isimlerini belirgin özelliklerinden alıyor. Aralarından birinin çocuk olduğu yedi kişi üzerinden ilerleyen romanın ana kahramanı ise bir kadın. Jose Saramago, doktorun karısı ile dünya edebiyatına unutulmaz bir karakter kazandırıyor. Bir kişinin trafiğin ortasında ansızın kör olmasıyla başlayan salgın silsilesi, tüm ülkeye yayılıyor. Toplumsal sağlık gözetilerek tecrit edilen insanların arasında ise yalnızca bir kişi görüyor. Jose Saramago'nun 336 sayfaya sığdırdığı bu benzersiz eser, okuyucunun aklına birçok soru düşürüyor. Eser, "İnsanlar gerçekten görmeyi hak ediyor mu?" sorusunu okuyuculara sorgulatıyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Körlük romanının Görmek adında bir devam kitabı olduğunu biliyor muydunuz? Yazar Jose Saramago, Körlük romanıyla 1998 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülür. Kitabın merkezinde olan yedi karakterin tasvir edildiği kapak uygulaması ise Gökçen Yanlı'ya ait. İnsanlığın hiçe sayıldığı olaylara tanıklık edebileceğiniz, Kırmızı Kedi Yayınevi aracılığıyla ve Işıl Ergüden çevirisiyle okurla buluşan eser; bu yayınevine ait ilk basımını 2017 yılında yapar. Jose Saramago'nun kendine has üslubuyla kaleme aldığı eser, sinemaya da uyarlanır. Brezilyalı yönetmen Fernando Meirelles'in tarafından 2008 yılında beyaz perdeye uyarlanan "Körlük" (IMDb: 6.6) filmini seyrederek romanın heyecanını görsel kaynaklarla destekleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

2010 yılında yaşama veda eden Jose Saramago, 88 yıllık ömrüne birçok eser sığdıran kıymetli bir yazar. Körlük adlı romanı okuduktan sonra dilerseniz serinin ikinci eseri olan Görmek adlı romanı okuyabilir, heyecana ara vermeden devam edebilirsiniz. Ayrıca yine Saramago imzalı Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş adlı romana da göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jose Saramago
Çevirmen:Işık Ergüden

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

415,00 TLSepette İndirim
385,95 TL