Bir akrabalığı bile vardı Kamalı Zeybeğin Çakırcalı Mehmet Efe ile...
Fakat sonradan kader onları karşı karşıya getirdi. Dostken düşman oldular.
Çakırcalı Mehmet, babası Çakırcalı Ahmet Efe vurulduğu zaman henüz ufak bir çocuktu. Ahmet Efe affı şahaneye uğramıştı. Bunun için de yüze çıkmış kır serdarı olmuştu. Affa uğrayan efelere böyle bir görev verilirdi. Bunlar, ya adamları ya da zaptiyelerle birlikte affa uğramayan ve dağlarda dolaşmakta olan diğer efelerle çarpışırlar, aşayişi sağlamak işinde devlete yardımcı olurlardı.
Ramazan ayında çıkmıştı bu af... Ve dağlarda dolaşmakta olan bir çok efeler, bundan faydalanarak düze inmişlerdi. Bunlardan biri olan Yörük Osman Efe de, İzmir'de oturan, fakat resmi adı Aydın valisi olan valinin daveti üzerine İzmir'e gelmişti. Vali, vilayet binasında kendisine ve maiyetine bir iftar veriyordu.
(Kitabın İçinden)
Sayfa Sayısı: 336
Baskı Yılı: 1979
Dili: Türkçe
Yayınevi: Toker Yayınları
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.