idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Kültürü ve geleneği köklü bir tarihe dayanan İran özellikle de yirminci yüzyıl boyunca önemli kırılma noktalan yaşamıştır. Meşrutiyet Hareketi 1905 1911 Pehlevi Hanedanlığı'nm kurulması petrolün arta önemine paralel olarak İran'ın sahip olduğu enerji rezervlerinin uluslararası siyaset üzerindeki etkisi petrolün millilştirilmesi ve CIA darbesi ülke içinde yaşanan çatışmalar Şah'm Ulema ile yaşadığı siyasi çekişmeler 1963 Toprak Reformu 1979 İran İslam Devrimi devrim sonrasında gelen yeni siyasi yönetimin adaptasyonunda yaşanan sıkıntılar 1980 1988 yılları arasında yaşanan İran Irak Savaşı Şah döneminde başlayan nükleer faaliyetlerin devrim sonrasında tırmanması... Yaşanan her gelişme her yenilik İran'ın toplumsal hayatıda yansımasını buldu İktidar alanında dinsel hayatında sanatsal faaliyetlerinde toplumsal dinamiklerinde cinsel kimliklerin temsilinde... Yaşanan her gelişme İran toplumunu şekillendirmiştir.Bu kitapta İran politik ekonomik askeri tarihsel toplumsal dinsel ve sanatsal gelişmelerin her biri bir diğeri bağlı ortak bir kültür alanı olarak ele alınmıştır. İşte bunun için bu kitap İran'ın tarihinde yaşanan köklü değişimlerin farklı alanlarındaki yansımalarını farklı konu başlıkları altında özetlemeyi amaçlamaktadır. Her bir makale aynı sosyo politik gelişmeler doğrultusunda farklı alanlardaki yansımalarını açıklamaya çalışmıştır. Elbette ki çalışmamız İran ile ilgili tüm soruları açıklayamaz bizim çabamız kişisel ilgimizle şekillenen sorunsallara cevap aramak...
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 220

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Dezanj Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Levent Ünalan,Ahmet Ali Gökdemir

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.